Foto: Maria Östlin

Comedy Queen får Barnens Romanpris

Författaren Jenny Jägerfeld har mottagit Barnens Romanpris för Comedy Queen och en prissumma på 30 000 kronor. 

måndag 05 november 2018

Priset är unikt eftersom det är de unga läsarna själva som utser årets bästa bok. Juryn består av mellanstadieelever som läser och diskuterar böckerna, och därefter utser en vinnare som både tar hem äran och prissumman på 30 000 kronor.

Över sommarlovet läser juryn de fem nominerade böckerna. Därefter träffas de och pratar om böckerna. Bokdiskussionerna blir till en radioserie på Barnradion, där varje program handlar om en av de nominerade böckerna. I det sjätte och sista programmet, som i år sändes 4 november, väljs en vinnare. Alla program går att lyssna på i efterhand på sr.se, på ur.se eller som podd.

- Jag är galet hedrad, stolt och tacksam! Att det är just barnen som valt, och också just dessa barn, gör det så otroligt mycket värt! Tack! Tack! Tack! säger en lycklig Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld, född 1974, är psykolog och författare. Hon vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2010 för Här ligger jag och blöder, och nominerades samma år till Slangbellan. 2017 fick hon ta emot Astrid Lindgren-priset för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen. 

Den prisvinnande romanen Comedy Queen är en bok som handlar om att hitta tillbaka till livet efter djup sorg. I centrum står Sasha, som försöker hitta en väg ut ur saknaden efter sin mamma. Hennes överlevnadsstrategi är att bli glad, normal och rasande rolig – hon måste bli en comedy queen! En bok att både skratta och gråta till. 

Comedy Queen är även nominerad Augustpriset, som delas ut 26 november.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jenny Jägerfeld
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.