Foto: Warner Bros Ent.

Fantastiska vidunder 2 – Grindelwalds brott är här!

Det är ett tag kvar till julafton. Men det är redan julafton för alla J.K. Rowling-fans, eftersom Grindelwalds brott har premiär 14 november.

onsdag 14 november 2018

I slutet av succéfilmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). I den nya uppföljaren har Grindelwald, som lyckats undkomma arresten, bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser.
I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till – ovetandes om vilka faror som väntar.
Såväl kärlek som lojalitet testas i en alltmer uppdelad värld där en ödesmättad dragkamp pågår: Vem kommer att förändra framtiden?

Alla J.K. Rowling-fans kommer att ha en fantastisk stund i biostolen. Vi får återigen besöka Hogwarts, och framförallt så får vi möta välkända Harry Potter-karaktärer – fast från tiden långt innan han föddes. Till exempel får vi se en ny sida av Lord Voldemorts tjänarorm Nagini och möta både alkemisten Nicolas Flamel och en ung professor Albus Dumbledore. Publiken får flera spännande förklaringar till vad som hände innan Harry Potter-eran hade sin början och redan när trailern släpptes så började Potterentusiaster världen över spekulera och diskutera. Inte minst om Nagini och Dumbledore.

Bland annat får vi veta mer om varför professor Dumbledore är så ”Dumledore-ish”, för att citera författaren J.K. Rowling. Kort sagt, varför han är så mystisk och hemlighetsfull.

– Relationen mellan Grindelwald och Dumbledore är nyckeln till vad som har gjort Dumbledore till den han är. Han har en mörk bakgrund där han har flörtat lite med Grindelwalds ideologi, säger J.K. Rowling.

Och mer än så ska vi förstås inte avslöja för alla som återigen vill träda in i denna magiska trolldomsvärld – utan att få veta för mycket i förväg.

Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott är den andra av totalt fem filmer. Filmmanuset, Grindelwalds brott– Fantastiska vidunder 2, släpps i mitten av januari.

Intervju med JK Rowling och några av skådespelarna i filmen kan du se nedan.

 

TM & © 2018 WBEI Publishing Rights © J.K.R

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår