Fotograf: Lena Ehrin

Per Nilsson får Blekinge läns tidnings kulturpris år 2018

Priset delas sedan 2010 ut årligen av Blekinge Läns Tidning till nytänkande kulturutvecklare och kulturverksamma i Blekinge.

fredag 23 november 2018

Per Nilsson är en våra mest produktiva och hyllade författare. Han har nominerats till Augustpriset hela sju gånger – och för Svenne mottog han Augustpriset 2006. Per Nilsson är mest känd som ungdomsboksförfattare, men ibland gör han undantag. Inte minst för sina barnbarns skull.

– Jag har bestämt mig för att skriva varsin bilderbok till mina barnbarn. Alfred och Jonatan har redan fått varsin bok, nu var det Tages tur. Han är två år, snart tre, och bor i Malmö.

Bilderboken han syftar på är Jag hatar kaniner och blommor och barn, ett humoristiskt mästerverk från en hunds markperspektiv med underbara bilder av Lisen Adbåge.

Redan i januari är Per Nilsson tillbaka med en ny bok. Vill inte, vill är en brännande ungdomsroman som bygger på verkliga händelser. 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.