Foto: Maria Östlin

Comedy Queen blir film!

FLX, produktionsbolaget som ligger bakom succéer som Solsidan, Bonusfamiljen och Hundraåringen … har köpt filmrättigheterna till Jenny Jägerfelds populära barnbok.

tisdag 15 januari 2019

Comedy Queen handlar om 12-åriga Sasha vars mamma har begått självmord. Kvar blir Sasha och hennes pappa med sorgen och frågorna. Hon utvecklar en egen överlevnadsstrategi som går ut på att vara glad, normal och rasande rolig – hon måste bli en comedy queen!

Comedy Queen är en bok att både skratta och gråta till och har rosats av både läsare och kritiker. Boken är såld till fjorton länder, belönades med Barnens Romanpris och nominerades till Augustpriset 2018. Just nu är ljudboksversionen av romanen – som är inläst av författaren själv – nominerad till Storytel Award i barnboksklassen.

– Jag är så glad att FLX har köpt filmrättigheterna till Comedy Queen! Ända sedan jag gav ut min första bok 2006 har jag längtat efter att se mina karaktärer på film. I Comedy Queen har jag skrivit in mitt hjärta, min djupaste sorg och min allra fnissigaste, tramsigaste glädje. Jag kan inte tänka mig ett bättre bolag än FLX att filmatisera den här berättelsen, säger Jenny Jägerfeld.

Anna Anthony på FLX säger att hon är stolt över att samarbeta med Jenny Jägerfeld, som hon menar är en av Sveriges bästa ungdomsboksförfattare. Projektet är tänkt att starta hösten 2020.

89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jenny Jägerfeld
Utgiven: maj 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår