Fotograf: Ulrika Pousette

Baka Johanna Westmans hallonkaka

Vill du bjuda på gofika så finns massor av goda och enkla recept i Johanna Westmans sprillans nya bok Cookie rookie – för dig som älskar att baka! Till exempel den här förföriskt goda hallonkakan som dessutom är enkel att göra och lätt att ta med sig till picknickfilten.

torsdag 20 juni 2019

Hallonkaka

Ur Cookie rookie – för dig som älskar att baka!

Ca 12 bitar
smör till formen

4 ägg 
4 deciliter strösocker
1 matsked vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
4 ½ deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
½ liter färska hallon eller 1 paket tinade frysta
200 gram kylskåpskallt smör

Du behöver:
Långpanna, hushållspapper, bunke, måttsats, elvisp, litermått, gaffel, slickepott, osthyvel, provsticka

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj långpannan ordentligt med en rejäl klick smör.

3. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vanilj­socker och vispa med elvisp tills det är fluffigt. Måtta upp mjölet i litermåttet, lägg i bakpulver och rör om med en gaffel. Rör ner mjölblandningen i smeten.

4. Bre ut smeten i långpannan. Häll på hallonen och lägg dem jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.

5. Sätt in kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Prova med en provsticka eller tandpetare. Stickan ska komma torr ur kakan. Låt kakan svalna och ät den med vispad grädde till.

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.