Fotograf: Ulrika Pousette

Baka Johanna Westmans hallonkaka

Vill du bjuda på gofika i helgen så finns massor av goda och enkla recept i Johanna Westmans sprillans nya bok Cookie rookie – för dig som älskar att baka! 

torsdag 02 maj 2019

Hallonkaka

Ur Cookie rookie – för dig som älskar att baka!

Ca 12 bitar
smör till formen

4 ägg 
4 deciliter strösocker
1 matsked vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
4 ½ deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
½ liter färska hallon eller 1 paket tinade frysta
200 gram kylskåpskallt smör

Du behöver:
Långpanna, hushållspapper, bunke, måttsats, elvisp, litermått, gaffel, slickepott, osthyvel, provsticka

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj långpannan ordentligt med en rejäl klick smör.

3. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vanilj­socker och vispa med elvisp tills det är fluffigt. Måtta upp mjölet i litermåttet, lägg i bakpulver och rör om med en gaffel. Rör ner mjölblandningen i smeten.

4. Bre ut smeten i långpannan. Häll på hallonen och lägg dem jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.

5. Sätt in kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Prova med en provsticka eller tandpetare. Stickan ska komma torr ur kakan. Låt kakan svalna och ät den med vispad grädde till.

169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.