Två titlar nominerade till Barnens Romanpris i Karlstad

Nu har det tillkännagivits vilka fem böcker som nominerats till Barnens Romanpris i Karlstad. Bland dem finns två titlar från Rabén och Sjögren! 

tisdag 10 september 2019

Mårten Melin nomineras för sin bok Isdrottningenen bladvändare med en stark och egensinnig superhjältetjej som huvudperson. 

Överallt på nätet och i tidningarna dyker hon upp, tjejen i den underliga förklädnaden som skjuter is bara genom att peka med fingret. Den mystiska superhjälten får snabbt namnet Isdrottningen. Ingen vet vem hon är. Förutom 13-åriga Cina ... Första gången hon tar på sig superhjältedräkten är det för att sätta dit sin störiga klasskompis Arvid. Men det visar sig att han behöver hjälp och plötsligt har hon gjort sin första superhjälteinsats. Snart blir Cinas hjälteinsatser allt fler. Sakta märker dock Cina att hon dras till att ha dräkten på sig, att få uppmärksamhet och att slåss. Håller kraften på att bli ohanterlig för henne?

Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck nomineras för Ett annat jag: Projekt Gemini, som är deras första gemensamma bok. 

I en explosion i centrala Stockholm dör en trettonårig flicka. Hennes vänner, Amanda och Rasmus, klarar sig av en ren slump. Ändå är faran långt ifrån över. För det man först tror var ett terrorattentat visar sig snart vara del av en djävulsk plan. Och för Amanda har helvetet bara börjat ... 
Ett annat jag: Projekt Gemini är en mörk och actionfylld berättelse som tar läsaren med på en hisnande jakt runt hela Europa. 
Boken har tidigare nominerats till Barnradions bokpris 2019 och till Crimetime Award Årets barndeckare.

Barnens Romanpris i Karlstad är ett läsfrämjande projekt för årskurs 6 i Karlstads kommun. I år är det sammanlagt ca 600 elever från 24 klasser i åk 6 som deltar i projektet. De kommer läsa de utvalda böckerna under höstterminen för att sedan rösta på den bok de tycker bäst om. Vinnaren tillkännages i december månad.

159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår