Fotograf: Magnus Liam Karlsson

”Det är sparsmakat – och skitbra”

Tamara Mivellis debutroman Jag klyver er itu hyllas nu av kritikerna. ”Det är en mycket lovande debut”, skriver Gunnar Ardelius i Expressen.

tisdag 18 februari 2020

Marys pappa har en ny familj. Och Marys mamma och lillebror Ebi, han som Mary alldeles nyss drog runt i en lära-gå-bil och visade saker, bor nu i en ny lägenhet där deras gamla soffa står inklämd. Själv bor Mary hemma hos sin pojkvän Filip och hans föräldrar. Där finns pappan som gör falukorv i ugn, mamman som har slutat gå till jobbet och Filip som gillar att göra saker i vildmarken, som ska göra lumpen och som verkligen älskar Mary. 
Om man sätter händerna som skärmar runt ögonen och fokuserar på en liten bit skulle allt kunna vara som det ska.

Jag klyver er itu är en berättelse om att hitta sin plats, där något hela tiden är i vägen. Om att stå och stampa när alla andra rör på sig och om familjekonstellationer i upplösning. 

”Tamara Mivellis debutroman är uppbyggd av korta, kärnfulla stycken och lösryckta, pricksäkra scener. Den handlar om ursprung, familjer, kärlek och uppbrott. Det är sparsmakat – och skitbra”, skriver Vi Läser.

Helsingborgs Dagblad menar att Tamara Mivellis språk är ”poetiskt och sakligt” och att romanen ”drivs fram av det skickliga personporträttet”. 

”Fin debut som utspelar sig i en ung kvinnas mellanrum. Tyvärr tog den slut för fort. Ser fram emot kommande böcker av författaren”, skriver @ett_eget_rum på Instagram.

Christina Wedenmark, BTJ, hyllar även hon boken och skriver: ”Ett känsligt språk, ett eget uttryck gör debuten spännande!”. 

149 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår