Foto: Julia Lindemalm

Den spännande fortsättningen på Skuggan

Helen Ekeroths debutbok Skuggan, första delen i serien Drakberidaren, fick ett strålande mottagande. Nu kommer den spännande fortsättningen, Striden, där spänningarna i riket trappas upp, både mellan kejsaren och rebellerna, och av att den svarta draken har väckts.

måndag 20 april 2020

När kejsaren får veta att den svarta draken är väckt har Nuwa inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden. Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel och Nuwa vet inte vem hon kan lita på. Hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer och kejsaren tar drastiska beslut för att besegra sina fiender och den mörka magin. Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.

– Jag har verkligen tyckt om att få vara kvar i Nuwas värld, säger Helen Ekeroth. Det har också gjort skrivandet enklare på ett sätt, för jag känner ju mina karaktärer, drakar och miljöer. Det som har varit lite trixig med att skriva Striden är att jag har varit tvungen att ha stenkoll på både det som redan hänt i Skuggan och det som ska hända i bok tre.

Vad har du fått för läsarreaktioner på din förra bok?

Skuggan har fått överväldigande många positiva recensioner vilket jag är väldigt tacksam för. Många läsare har önskat ett persongalleri, så det ska bli spännande att höra reaktionen på att vi har med det i Striden. Sen har jag också fått höra att en del har gråtit över att Nuwas drake Nook dog. Det är lite speciellt som författare att inse att ens bok kan skapa så starka känslor.

Kan du avslöja något kring tredje boken?

– Det blir en hel del dramatik i sista boken. Nuwa står inför svåra utmaningar samtidigt som saker händer som får henne att vilja fly från allt. De uråldriga drakarna kommer att spela en avgörande roll precis som Nuwas vänner också kommer att göra.

Några röster om Skuggan:

”Rent språkligt rör det sig om ett mjukt och böljande broderi, vilket tar en asiatisk väv i anspråk, dess mytologi, arkitektur och exotiska geografi. Mixen mellan unga västerländska attityder och uråldrig österländsk statskonst skapar spännvidd.”
Blekinge Läns Tidning

”Betyg 5 av 5. Detta är första delen i en ny fantasyserie som är riktigt bra och klart läsvärd.”
Barnboksfamiljen

”Asieninspirerad fantasy med fantastiska drakar, tuffa ryttare, vänskap och magi.”
Gotlands Allehanda

”Ekeroth har lyckats skapa en sån där värld som det är spännande att vara i.”
BokLus

154 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
154 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår