Nominerade till Barnradions bokpris 2020

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2020. Bland de nominerade böckerna finns två böcker från Rabén & Sjögren som handlar om längtan efter tillhörighet.

torsdag 28 maj 2020

De två titlarna från Rabén & Sjögren som nominerats till Barnradions bokpris 2020 är Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld och Vi går varvet av Ina Lagerwall.

I Mitt storslagna liv möter vi Sigge som tillsammans med sin mamma och sina syskon har flyttat från Stockholm till Skärblacka, hem till mormor och hennes pensionat. Sigge tycker att det är toppen. Nu kan han reboota sig själv och bli en ny människa …
En berättelse som med hisnande humor och bråddjupt allvar önskan att få höra till, om att följa sina drömmar och om en trädgårdstomte på rymmen i Europa.

Vi går varvet är Ina Lagerwalls rosade debut om Liv som ska börja sjuan men har en stor klump i magen. Hur ska hon vara för att alla andra ska gilla henne?
En träffsäker skildring av högstadiet där man som läsare känner den instängda lukten av skola och hör ljudet av gummisulor mot blankpolerade golv när grupper av elever trampar fram genom korridorerna och går varvet.

Förra årets vinnare var F som i sämst av Cilla Jackert.

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Förlagan till Barnradions bokpris var Barnens Romanpris som delades ut mellan 2010-2015. Den vinnande boken kommer att utses av en jury bestående av femte- och sjätteklassare i höst. Programmen sänds under läslovet vecka 44. Programledare är Manuel Cubas.

Läs mer på sverigesradio.se 

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
144 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår