Fotograf: Rodrig Soto, Storytel

Mats Strandbergs Slutet vinner Storytel Awards 2020

Nu har samtliga vinnare i Storytel Awards 2020 tillkännagivits och vinnaren i kategorin Ungdom är Slutet av Mats Strandberg, inläst av Christopher Lehmann och Hedda Stiernstedt.

torsdag 11 juni 2020

Juryns motivering: Engagerande, djupt filosofisk berättelse som trovärdigt ställer lyssnaren inför den stora existentiella frågan; vem är man när katastrofen är ett faktum? Inläsarna förmedlar känsligt, innerligt och med intensiv närvaro utsattheten i de unga huvudpersonernas situation och gör ljudboken till en upplevelse i sin egen rätt.

– Jag är så otroligt glad, förstås, säger Mats Strandberg. Det är ju finast möjliga, att bli framröstad av både en proffsjury och av lyssnarna själva! Jag är stolt över den här boken, men som ljudbok hade den aldrig fungerat utan fantastiska Hedda Stiernstedt och Christopher Lehmann. Nu i dessa tider har jag fått extra fina, tänkvärda meddelanden från lyssnare som funkar som jag själv – de finner tröst i att vända och vrida på de frågor som coronan väcker, men genom ett fiktivt scenario där allt dragits till sin yttersta spets.

 

 

Slutet är en preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. Deras öden flätas samman när en person i deras närhet hittas död. Kommer de att få svar på sina frågor innan himlen blir vit och haven förångas? 

Slutet var en av 2018 års mest omtalade böcker. Den hyllades av en samstämmig kritikerkör, nominerades till Best Work of Fiction av The European Science Fiction Society Awards 2019 och valdes i slutet av förra året till IBBY:s Honour List 2020 (International Board of Books for Young People). Dessutom är filmrättigheterna sålda till produktionsbolaget Yellowbird US, och en amerikansk tv-serie är under utveckling.

Storytel Awards belönar 2019 års bästa ljudboksupplevelser och hyllar författare och inläsare i fem kategorier: Roman, Spänning, Fakta, Barn och Ungdom. Priset, som delas ut till både författare och inläsare i varje kategori, består av 10 000 SEK, en handgjord glasstatyett från Målerås Glasbruk och ett diplom.

99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Hedda Stiernstedt
Uppläsare: Christopher Lehmann
Utgiven: januari 2019
180 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår