Efterlängtad uppföljare i Zodiak-serien!

Ett bättre jag: Projekt Libra är den fartfyllda fortsättningen på författarduon Carin Gerhardsens och Petter Lidbecks hyllade spänningsdebut Ett annat jag: Projekt Gemini. Ett annat jag nominerades till Crimetime Award och Barnradions bokpris 2019, och vann Barnens romanpris i Karlstad 2019.

onsdag 17 juni 2020

På ett flygplan ligger en nedsövd sjuttonårig pojke i väntan på den levertransplantation som ska rädda hans liv. En operation som ska ske på Teresa Lebouchers privatsjukhus i Dhaka. På ett tåg med samma destination sitter en barnhemspojke i tron att hans drömmar om ett bättre liv snart ska gå i uppfyllelse.

Ett bättre jag handlar om organstölder i Bangladesh, säger Carin Gerhardsen. Och om zombies. Riktiga zombies. Människor som är hjärndöda men hålls vid någon form av liv för sina organs skull. Bim, Amanda, Rasmus och Juanita hamnar mitt i allt detta, och jag kan inte lova att de allihop kommer helt och hållet levande därifrån.

Boken tar upp en del skrämmande teman – hur läskigt kan man skriva för barn?

– Betydligt läskigare än för vuxna, säger Petter Lidbeck.

– Man kan skriva hur läskigt som helst för barn, ju läskigare desto bättre!, säger Carin Gerhardsen. Det är nämligen extremt njutbart att läsa otäcka böcker, och den njutningen unnar jag alla barn.

Författarduon spånar fram historien under gemensamma långpromenader och skriver sedan vartannat kapitel.

Vad har ni fått för läsarreaktioner på första boken, Ett annat jag?

– Väldigt positiva, säger Petter Lidbeck. De flesta av oss läser ju för att slippa ifrån våra egna bekymmer ett slag. Som jag ser det är spänning och underhållning det viktigaste man kan skriva.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.