Fotograf: Kajsa Göransson

”I samma anda som Engelforstrilogin”

Bergtagen är första delen i en trilogi av Camilla Sten. En bok om en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter.

måndag 29 juni 2020

Boken kretsar kring Emil, en elev på Internatskolan Järvhöga Läroverk, som försvinner. Medan lärare, polis och kompisar kämpar mot klockan för att hitta honom visar det sig att det inte är första gången en elev på Järvhöga är spårlöst borta. 

Bergtagen är en berättelse för unga vuxna om klass, hierarkier, fasader och sexualitet och det snabba tempot håller läsaren i ett hårt grepp.

Röster om boken: 

Karin Anderberg skriver i Norra Skåne att boken är ”i samma anda som Engelforstrilogin (Cirkeln etc)”, och ”inväntar med spänning nästa del i trilogin”.

Väntar och längtar gör även Bokugglor som skriver att ”Bergtagen bjöd på en stämningsfull och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!”.

”Camilla Sten är en erfaren författare och stilen är lättflytande och rapp”, menar Susanne Holmlund i Sundsvalls Tidning. 

Anna, bokbloggande pedagog på Och dagarna går..., beskriver Bergtagen som ”en perfekt presentbok för alla unga som gillar att läsa om relationer blandat med en smula magik och nordisk folktro.”

”Camilla Sten lyckas med att göra berättelsen spännande från början till slut”, skriver Agnes Bokblogg och Tusen sidor sammanfattar med tre ord, ”Spännande, välskrivet, professionellt!”

169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår