Foto: Kajsa Göransson

Diamantkungen nominerad till Spårhunden 2020

Svenska Deckarakademin har nu utsett de tre böcker som tävlar om Spårhunden, som går till årets bästa barn- och ungdomsdeckare. Peter Lindströms Diamantkungen är en av de nominerade!

måndag 12 oktober 2020

Peter Lindströms debut om deckarklubben De tre tigrarna är en klassisk bladvändare som handlar om vännerna Ester, Harry och Sigge som bor på Södermalm i Stockholm. Författaren har själv bott i de kvarter runt Åsögatan där boken utspelar sig och när han började skriva på bokserien så blev han förvånad över att det inte finns någon annan Stockholmsdeckarserie för barn.

– Det är ju alltid kittlande med historiska kvarter där folk har levt i flera hundra år. Bara att gå ner i gamla källare och se rader av låsta dörrar sätter igång fantasin, säger Peter Lindström.

På så sätt föddes Diamantkungen, ett tidlöst sommaräventyr med hemliga gångar, klubbrum på vinden och massa frihet medan föräldrarna är på jobbet. Lite som en Mästerdetektiven Blomkvist eller Fem-böckerna – fast i 2020 års tappning.

Spårhunden har delats ut av Deckarakademin sedan 2009, men det har funnits sedan 2002. De första åren var det deckartidskriften Jury som stod för priset. Årets Spårhundsbedömare har varit akademiledamöterna och författarna Tomas Arvidsson och Karin Wahlberg. Vinnaren avslöjas på Svenska Deckarakademins höstmöte den 22 november.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår