Sagor som hjälper barnen att komma ner i varv

Illustration av:

Laura Di Francesco

Publicerad:

2021-08-24

Idag lever många barn ett stundtals stressigt liv med långa dagar, många aktiviteter och ett stort informationsflöde. Vila och återhämtning är ett måste för att orka med och må bra. Författaren och psykologen bakom succén Sömnsagor kommer nu med en ny bok för avkopplande vilostunder.

Helena Kubicek Boye har under många år hjälpt både vuxna och barn att komma ur sina sömnproblem och skapa goda sömnvanor. Nu fokuserar hon på den livsviktiga vilan. Boken Avslappningssagor kombinerar rogivande sagor med konkreta tips för att hjälpa aktiva barn att gå ner i varv och flera avslappningsövningar som kan utföras med hela familjen eller förskolegruppen.

– En avslappningssaga ska ge barnet möjlighet att slappna av både i hjärnan och kroppen en stund mitt på dagen eller på eftermiddagen efter en intensiv lek, berättar Helena Kubicek Boye. Sagorna är skapade för att hjälpa barnet att varva ner och sänka stress. De passar lika bra att använda hemma som på vakenvilan i förskolan.

De lugna sagorna är utvecklade med inspireration från KBT, mindfulness och ACT (acceptance och commitment therapy) och bygger på författarens långa erfarenhet av att hjälpa både barn och vuxna med sömnproblem. Laura Di Francesco har illustrerat boken med vackra och stämningsfulla bilder som utstrålar harmoni och hjälper både stora och små att slappna av.

– Sagorna kan läsas i den takt du själv tycker passar, men gärna i ett lugnt, långsamt tempo. Barnen kan ligga och lyssna eller sitta intill och titta på de fantastiska bilderna, säger Helena Kubicek Boye.

Bokens fem avslappningssagor finns inlästa av Ludvig Josephson hos bl.a. Storytel: Kroppsavslappning med en fjäril, Guppa på ett löv i en sjö, Olika färger och former, Fluffiga moln och Vilda djur

Relaterat

Avslappningssagor

Om boken

Hjälp ditt barn till en lugn och skön stund med rogivande avslappningssagor! Idag lever många barn ett stundtals stressigt liv med långa dagar, många aktiviteter och ett stort informationsflöde. Vila och återhämtning är ett måste för att orka med och må bra. Här kommer en bok med allt du behöver veta för att skapa en avkopplande vilostund med hjälp av lugna sagor inspirerade av mindfulness. Du får också konkreta tips för att hjälpa aktiva barn att gå ner i varv och flera avslappningsövningar som ni kan göra hela familjen tillsammans. Boken passar lika bra att använda hemma som på vakenvilan i förskolan.

Helena Kubicek Boye är psykolog, mindfulnessinstruktör och sömnexpert. Hon har tidigare bland annat skrivit de uppskattade böckerna med sömnsagor för barn, samt en rad böcker om sömn för vuxna. Hon är flitigt anlitad föreläsare och medverkar ofta i media som sömnexpert. Bokens vackra och stämningsfulla illustrationer av Laura Di Francesco utstrålar harmoni och lugn och hjälper både stora och små att slappna av.

Helena Kubicek Boye, Laura Di Francesco

Avslappningssagor

Relaterade artiklar

Följ med kompisarna på förskolan på utflykt!

Addi går på utflykt är den tredje delen om kompisarna på förskolan, en serie för de minsta läsarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. I böckerna får vi lära känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Den här gången handlar det om att vara minst i gruppen och om att våga prova nya saker. Perfekt för att prata om känslor och nya situationer på förskolan eller hemma.