Illustration: Laura Di Francesco

Kompisarna på förskolan: Ny serie för de minsta om deras vardag

Lär känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Kompisarna på förskolan är en serie böcker helt på barnens nivå med text av den Augustprisvinnande författaren Ellen Karlsson och underbara bilder av Laura Di Francesco.

onsdag 11 augusti 2021

I Mille går till förskolan får vi följa Mille när han förbereder sig för att gå till förskolan. Det är en bok om en helt vanlig morgon när det är lite svårt att säga hejdå. Perfekt för att prata om morgonbestyr i familjen, eller som förberedelse inför förskolestart. Maj och Zarah bråkar är en bok om att bråka med en kompis och bli sams igen, en bok som öppnar upp för samtal om känslor och konflikter.

Ellen Karlsson har skrivit för olika åldrar men befinner sig ofta i förskolans värld när hon skriver.

– Mitt yngsta barn har just slutat förskolan och för mig innebär det att en 8 år lång period av att ha förskolebarn är över. Det här är lite ett sätt för mig att få stanna kvar i förskolemiljön som jag tycker så otroligt mycket om. Jag är väldigt fascinerad av förskolan som plats och små barns sätt att kommunicera med varandra, säger Ellen.

I böckerna får vi följa de fem kompisarna som alla är olika djur. Det är färgglada krabater som är lätta att lära känna och tycka om.

– När jag läste Ellens text för första gången var det färgerna som kom till mig först. Jag ville ha mycket färger som kunde sprida positivet och glädje! Jag ville fokusera på barnens olika personligheter och känslor, så att alla barn kan känna igen sig. Djur passade perfekt till det, säger Laura.

– Vi pratade redan från start om att det vore roligt att porträttera barnen som djur. På så sätt kan barnens egenskaper få ta mer plats och det går också att ta ut svängarna lite. En förhoppning är också att det ska göra det lättare att identifiera sig med den man känner sig lik till sättet snarare än den man är lik till utseendet, säger Ellen.

Del tre i serien om kompisarna på förskolan är planerad till våren 2022.


TIPS! Till böckerna finns ett fördjupningsmaterialfärgläggningssidor och stansfigurer att ladda ned helt gratis! 

109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår