Illustratör: Maximilian Svensson

En blivande julklassiker för hela familjen

Årets klart yngsta barnboksdebutant, 16-åriga Maximilian Svensson, gör bilderna till denna stämningsfulla julsaga av författaren Ester Roxberg. Den magiska julkatten är en påkostad presentbok som passar perfekt som julklapp – med trollbindande vintermålningar.

fredag 15 oktober 2021

Det var dagen före julafton. Vi var i skogen och grillade korv. Jag ville gå hem och bara längta efter julklappar. Det var då han dök upp, Sixten. ”Usch!”, ropade föräldrarna när de fick syn på honom. ”Vilken äcklig katt! Rör den inte!”. Men den stackars traskatten ser så frusen och hungrig ut att pojken inte kan låta bli att mata den. Han följer efter katten in i den snöiga skogen och snart börjar otroliga saker att hända. Är den slitna katten i själva verket någon som har med julen att göra? Det blir ett magiskt möte i juletid som förändrar allt och får pojken att våga sådant han aldrig tidigare vågat.

Kritikerfavoriten Ester Roxberg har tillsammans med den uppmärksammade unga konstnären Maximilian Svensson skapat en gripande berättelse om julens magi och om att ta hand om varandra.

– Mina barn och jag var i skogen och fann en hemlös katt. ”Mata inte katten”, sa de andra föräldrarna, men barnen kunde inte låta bli. Jag undrade vad barnen såg i den där trasiga, smutsiga katten som de vuxna inte såg. Och så ville jag skriva om just det, att våga följa sin känsla, vad händer då? säger Ester Roxberg.

Den magiska julkatten är en vacker berättelse för hela familjen, med fantastiska akvareller av 16-åriga Maximilian Svensson.

– Jag tycker att Ester har skrivit en så fin historia som nog många kan känna igen sig i och jag hoppas att mina bilder ska förstärka den. En del säger att en bild säger mer än tusen ord, men jag håller inte med. Det är två olika språk och tillsammans kan de berätta en historia som alla kan förstå, säger han.

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår