Foto: Ulrika Pousette

Baka Smillas påskiga mördegskakor

Letar du efter recept på något gott att bjuda på i påsk? Testa Smilla Luuks glutenfria och oemotståndliga mördegskakor.

måndag 26 mars 2018

Söta i dubbel bemärkelse är Smilla Luuks dekorerade mördegskakor. Pastelliga små läckerbitar i våriga färger som passar utmärkt till påskens festligheter. Här är receptet, från härliga kokboken Smilla firar glutenfritt som samlar favoritrecept till årets alla högtider.

Du behöver för cirka 30 stycken kakor:

Kakor:

3 dl glutenfri mjölmix

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

½ ägg

Glasyr:

2 dl florsocker

ca 1 msk vatten
karamellfärg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, smör och socker. Vispa upp ett ägg i ett glas och häll hälften av det i mjölblandningen. Arbeta ihop till en smulig massa i en degblandare eller med en elvisp med degkrokar. Häll ut smulet på en arbetsbänk och knåda tills det blir en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjölmix om degen är väldigt kladdig, den ska gå att kavla utan problem.

3. Kavla ut degen tunt, ca 2 mm, på ett bakplåtspapper. Mjöla lite på ovansidan och på kaveln så att degen inte fastnar. Stansa ut kakor med hjälp av pepparkaksformar.

4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda tills de börjar bli gyllenbruna längst ut på kanterna, ca 6 minuter. Låt svalna på plåten.

5. Blanda florsocker, vatten och karamellfärg till en tjock glasyr. Häll den i en spritspåse och dekorera kakorna!

169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.