Illustration: Hanna Klinthage

Varför är vuxna så konstiga?

Ur ett barns perspektiv finns många konstigheter med vuxna. Varför går vuxna på promenad när de inte ska någonstans, till exempel? Den nya bilderboken Dom som kallas vuxna av Annica Hedin och Hanna Klinthage sätter fokus på några av dem.

fredag 05 april 2019

Författaren Annica Hedin fick idén när hon gick omkring i ett bibliotek i Stockholm. Där fanns hyllmetrar med böcker som ska hjälpa vuxna att förstå barn lite bättre. Borta på barnavdelningen fanns böcker om dinosaurier, rymden och hästar – men inte en enda om vuxna.

– Jag började tänka att en sådan bok kan behövas, berättar Annica Hedin. För det fanns mycket jag själv tyckte var märkligt med vuxna när jag var liten, som varför de önskar sig så tråkiga saker när de fyller år – vantar! Och varför har vuxna så ofta bråttom och varför dricker de kaffe hela tiden?

I Dom som kallas vuxna försöker Annica Hedin att svara på frågorna så bra och ärligt hon bara kan. Varför vuxna inte köper lördagsgodis, gråter när de trillar eller är mörkrädda är några frågor som avhandlas. Liksom varför de gillar äcklig mat och är så kort tid i vattnet när man är på stranden. Hennes förhoppning är att det ska vara en rolig men också användbar bok att läsa tillsammans.

De skarpsynta och färgstarka illustrationerna är skapade av debutanten Hanna Klinthage.

– Uppslaget med ett jobbmöte var extra roligt att jobba med. Där befinner sig alla vuxna på samma plats fysiskt, men på helt olika platser i tankarna. Ett rörigt kontorslandskap med lika röriga tankar, säger Hanna Klinthage.

Boken har även en lärarhandledning, som kan laddas ner kostnadsfritt här.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.