Fotograf: Kajsa Göransson

”Det är någonting som sjuder under ytan i Järvhöga”

Camilla Stens hyllade Bergtagen skildrar en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter. Nu släpps Midnattsblot som är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.

fredag 28 maj 2021

De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon.

För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute.

Midnattsblot tar vid några månader efter slutet på Bergtagen, berättar Camilla Sten. Allt borde ha återgått till det vanliga i Järvhöga; Markus, Läroverks-eleven som försvann i Bergtagen har varit tillbaka i flera månader. Men Markus bästa vän Emil känner sig olustig till mods. Markus beter sig konstigt. Han verkar inte som sig själv längre. 

– Julia, som hjälpte Emil att hitta Markus, har inte kunnat släppa vad som hände ute i skogen den där vinternatten. Hon har börjat känna sig allt mer paranoid. Det är någonting som sjuder under ytan i Järvhöga. När Emil och Julia tar upp kontakten igen för att prata om sina misstankar börjar de upptäcka att ingenting är som det ser ut att vara. Järvhöga har inte avslöjat alla sina hemligheter ännu. Och familjen Erlander, den välbärgade släkt som styrt Järvhöga i generationer, är inte så långt borta som de skulle ha trott ...

Camilla Sten första ungdomsroman Bergtagen fick ett strålande mottagande av såväl kritiker som läsare. Dagens Nyheter lyfte författarens unika ton och Göteborgs-Posten beskrev boken som ”fängslande från första till sista sidan”.

Camilla Sten beskriver den nya boken som en mörkare bok än den första.

Midnattsblot dyker djupare in i Järvhöga än vad Bergtagen gjorde. På sätt och vis är det en mörkare bok än vad Bergtagen var. Julia, Emil och deras vänner får brottas med problem av både övernaturliga och det allt för vanliga slaget. Samtidigt får vi känna karaktärerna bättre, se deras relationer stärkas och se hur mycket de verkligen bryr sig om varandra. 

Midnattsblot släpps som ljudbok den 4 juni i inläsning av Electra Hallman. 

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår