Fotograf: Hugo Thambert

Jenny Jägerfeld får Broocmanpriset 2019

Norrköpings Tidningars stora kulturpris har delats ut sedan 1958 till någon som gjort "kulturellt berömvärda insatser" och som har anknytning Norrköping och Östergötland. I år heter pristagaren Jenny Jägerfeld. 

måndag 14 oktober 2019

Jenny Jägerfeld, född 1974, är psykolog och författare. Hon vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2010 för Här ligger jag och blöder, och nominerades samma år till Slangbellan. 2018 blev hon Augustnominerad för Comedy Queenoch tilldelades Barnens Romanpris för samma bok. Sedan flera år tillbaka svarar Jenny Jägerfeld på barns frågor om känslor i SvD Junior, något som resulterade i Fråga Jenny! Om kroppen, själen och allt runtomkring som gavs ut tidigare i år. I september släpptes hennes senaste bok, Mitt storslagna liven berättelse om ensamhet och vänskap, utanförskap och popularitet och om att välja vem man själv vill vara.

Hon får Broocmanpriset med motiveringen: "Med känsla, kunskap, balans och mod vågar Jenny Jägerfeld ta sig an svåra, jobbiga och tunga ämnen i vårt samhälle. Författaren balanserar på livets utmaningar och sätter ord på dem i allas vår vardag genom sina böcker och fångar läsare över generationer. Hennes produktivitet är lika bred som imponerande. Hon vände hem till sin barndoms rötter i Skärblacka i "Mitt storslagna liv" och har hyllats och prisats stort genom åren. Nu är hon även en mottagare av NT:s stora kulturpris."

– Så roligt! Mitt hjärta klappar verkligen lite extra för Norrköping och Östergötland, säger Jenny Jägerfeld till Norrköpings Tidningar. Att vara författare är en väldig bipolär verksamhet. Du pendlar mellan att du själv tycker du är bra och helt värdelös så priser är bra för självförtroendet också. Det kan behövas ibland. 

Just nu skriver Jenny Jägerfeld på en ny bok, tillsammans med författaren Mats Strandberg. Bokens titel är Monster i terapi och kommer ut på Norstedts våren 2020. 

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.