Inga-Karin Eriksson

Media

Pressbilder

Född: 1956 i Frövi
Bor: Swedenborgsgatan på Söder i Stockholm
Utbildning: Berghs Reklamskola 2 år, Gravyrskolan vid Konsthögskolan 2 år
Under fyra år arbetade jag på Tumba Bruk där jag arbetade med formgivning av den svenska sedelserien, vattenmärkesgravyr med mera.

Sedan 1985 är jag frilans och har arbetat med frimärksformgivning, affischer, förpacknings-illustration, illustration och bokformgivning. Jag har bland annat illustrerat läromedel för grundskolan, medverkat i antologier, gjort sagoböcker, till exempel Guldäpple med Silverblad, Barnens Bästa Sagor. Tillsammans med Christina Björk har jag illustrerat och formgivit böckerna Sagan om Alice i Underlandet, 1993 och Vendela i Venedig, 1999, båda på Rabén & Sjögren. Alicebokens bilder ställdes ut i tre städer i Japan.
Vendela i Venedig blev en utställning på Nationalmuseum i Stockholm som Christina och jag planerade och byggde. Vendela kommer även att ställas ut i Malmö hösten 2001. År 2000 utkom Vilda Djurungar som jag skrivit, formgivit och illustrerat.

Förr jobbade jag nästan jämt, numera ger jag mig tid till läsning, oljemåleri, segling och påtande i jorden på sommaren och nyligen har jag börjat rida igen efter 30 år!

Priser:
Utmärkt svensk Form för Dan Andersson-frimärke, AFFE-pris för bästa affisch för scenkonst för Kristina från Duvemåla, ett antal diplom i Guldäggstävlingen. För övrigt nominerad till Augustpris och tyskt barnbokspris.

Stipendier:
Ettårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden, flera resestipendier från Författarfonden och Konstnärsnämnden, Stipendium från Fotokkopieringsfonden och konstnärsstipendium från stipendiefonden Albert Bonniers Hundraårsminne.

Relaterat

Tama djurungar

Inga-Karin Eriksson

Tama djurungar

Vendela i Venedig

Om boken

Venedig är en riktig sagostad med palats och kanaler, duvor, bevingade lejon och spännande museer. Vendelas roliga resedagbok och alla underbara bilder gör att man genast vill åka dit, antingen man redan varit där eller inte! Enastående vacker bok!

Christina Björk, Inga-Karin Eriksson

Vendela i Venedig