William Corlett

Foto av:

Okänd
William Corlett (1938-2005) växte upp i Yorkshire. Han arbetade som skådespelare på teatern och på tv innan han började skriva på heltid. Hans tonårsnovell The Gate of Eden fick stor framgång och dramatiserades på 1970-talet. Corlett vann även en Emmy för dramatiseringen av serien Magikerns hus på BBC.

Corlett hade en känsla för vänskap och uppskattade det goda i livet: att resa, mat och naturen. Han kunde prata om meningen med livet och recept hur länge som helst. Corlett skrev både för unga och vuxna. Hans två vuxenböcker Now and Then (1995) och Two Gentlemen Sharing (1997) fick stor uppmärksamhet och vann flera priser. Under sin levnad var han flertalet gånger nominerad för Emmy, Bafta och Writer´s Guild Award.

Andra böcker av William Corlett
Serien The Gate:
The Gate of Eden
The Land Beyond
Return of the Gate

Noveller:
The Dark Side of the Moon
The Summer of the Haunting
Now and Then
The Secret Line
Two Gentlemen Sharing

Relaterat

Den gyllene pendeln

Om boken

Barnens nya favoriter!

Böckerna om Magikerns hus har allt en riktigt bra bok ska ha: spänning, humor och magi. Nutid möter dåtid och läsaren möter en annan värld, den i det gyllene huset. De tre syskonen Constant har fått en stor uppgift av Stephen Tyler, magikern som kan resa i tiden. Nu är det dags för dem att lösa den. De fyra titlarna är: Den magiska trappan (2005), Dörren i trädet (2005), Tunneln bakom vattenfallet och Den gyllene pendeln (släpps hösten 2006).

William Corlett

Den gyllene pendeln