Charlie Higson

Foto av:

Belinda Lawley
Charlie Higson (född 1958) är manusförfattare för Brittisk television, skådespelare, författare och komiker. Dessutom var han i början av 80-talet musiker i bandet, The Higsons. Charlie Higson började sin karriär som manusförfattare till komikern Harry Enfield (medverkade i Saturday Night Live) tillsammans med sin vän Paul Whitehouse. 1994 gjorde de två den brittiska komediserien The Fast Show (för vilken han kanske är mest känd för i England). Efter detta gick Charlie vidare och 1997 gjorde han bland annat TV-serien It's Ulrika, med svenskan Ulrika Jonsson och år 2000 gjorde han Randall and Hopkirk (Deceased).

2004 fick han uppdraget att skriva om den unga James Bond på skolan Eton i den nya serien Young Bond. Den första boken, Silverfena (Silver Fin) kom ut i mars 2006 i Sverige. Den andra delen (Blood Fever) är planerad att komma ut våren 2007. Higson har kontrakt på fem Bondböcker. Om dessa fem går bra, kommer de efterföljande böckerna handla om Bond som vuxen (och Higson skall skriva även dem).

Kolla in Young Bonds hemsida!

Läs stor intervju av Charlie Higson!

Relaterat

Blodsfeber

Om boken

James Bond har upptäckt faran. Nu är han i knipa!
En familj försvinner till havs. James upptäcker av en slump en mystisk sektliknande förening på Eton. Och långt borta i Medelhavet, på Sardinien har en ondskefull italiensk greve byggt ett slott i bergen. Finns det ett samband? Unge Bond kommer något på spåren - och det är något han helst velat slippa upptäcka ...
James Bond är tillbaka i en riktig nagelbitare!

Charlie Higson

Blodsfeber