Charlie Higson

Foto av:

Belinda Lawley
Charlie Higson (född 1958) är manusförfattare för Brittisk television, skådespelare, författare och komiker. Dessutom var han i början av 80-talet musiker i bandet, The Higsons. Charlie Higson började sin karriär som manusförfattare till komikern Harry Enfield (medverkade i Saturday Night Live) tillsammans med sin vän Paul Whitehouse. 1994 gjorde de två den brittiska komediserien The Fast Show (för vilken han kanske är mest känd för i England). Efter detta gick Charlie vidare och 1997 gjorde han bland annat TV-serien It's Ulrika, med svenskan Ulrika Jonsson och år 2000 gjorde han Randall and Hopkirk (Deceased).

2004 fick han uppdraget att skriva om den unga James Bond på skolan Eton i den nya serien Young Bond. Den första boken, Silverfena (Silver Fin) kom ut i mars 2006 i Sverige. Den andra delen (Blood Fever) är planerad att komma ut våren 2007. Higson har kontrakt på fem Bondböcker. Om dessa fem går bra, kommer de efterföljande böckerna handla om Bond som vuxen (och Higson skall skriva även dem).

Kolla in Young Bonds hemsida!

Läs stor intervju av Charlie Higson!

Relaterade produkter

Blodsfeber

Om boken

James Bond har upptäckt faran. Nu är han i knipa! En familj försvinner till havs. James upptäcker av en slump en mystisk sektliknande förening på Eton. Och långt borta i Medelhavet, på Sardinien har en ondskefull italiensk greve byggt ett slott i bergen. Finns det ett samband? Unge Bond kommer något på spåren - och det är något han helst velat slippa upptäcka ...James Bond är tillbaka i en riktig nagelbitare!

Charlie Higson

Blodsfeber

Silverfena

Om boken

Innan namnet blev en legend. Innan pojken blev man.Möt James Bond.Konfidentiellt! Endast för auktoriserade läsare.Ämne: James Bond. Ålder: 13. Beskrivning: mörkt hår som faller ner i ett komma över ögonbrynet; blå ögon; lång för sin ålder; överraskande stark; pratar flytande franska och bra tyska.Viktiga ingredienser: En man så ondskefull att ingen vill komma i hans väg. En blond tjej med gröna ögon, vid namn Wilder Lawless. En snabb bil.Fler detaljer: Ödesdigra experiment på ett ödsligt slott i de skotska högländerna. Försvinnandet av en ung pojke.Slutsats: En bok som måste läsas. Silverfena är den första boken om den unge James Bond. Vi möter honom då han just börjat på Eton. På ett terminslov reser han till släktingar i Skottland och kastas snabbt in i ett hårresande otäckt äventyr. Fasansfulla experiment pågår på Lord Hellebores slott och James måste stoppa dem!James Bond är en ikon. Ian Flemings första bok om superspionen, Casino Royale, kom ut 1952. Det blev fjorton böcker och alla har filmatiserats. Young Bond-böckerna är skrivna helt i Flemings anda, fast unge Bond är ingen spion, inte än!Silverfena är på väg att bli graphic novel och ska även bli film, oklart när. Fleming Publications väntar på rätt manusförfattare och regissör. Över 190 000 ex av Silverfena har sålts i England. Fem böcker är planerade i Young Bond-serien. Bok två, Blodsfeber, släpps i juni och bok 3 under 2008. Besök James Bonds värld på www.youngbond.comÖversättare: Katarina Jansson.

Charlie Higson

Silverfena