Sami Toivonen

Media

Pressbilder

Finskt författarpar med sinne för det galna

Aino Havukainen (född 1968) och Sami Toivonen (född 1971) är gifta och arbetar som illustratörer, grafiska formgivare och författare. Paret har två små döttrar och familjen flyttade nyligen in i Mauri Kunnas gamla hus. I sin ateljé har paret 60 eluttag.

Sixten & Blixten gör succé

Aino Havukainen och Sami Toivonen gör tillsammans böckerna om Sixten och Blixten, två helgalna, smått anarkistiska killar som provar på allt från dagis till smarta uppfinningar och spännande arbeten. Med sina detaljrika, färgsprakande bilder har böckerna blivit omåttligt populära i sitt hemland och även gjort succé utomlands. Böckerna om Sixten och Blixen är hittills utgivna i Albanien, Danmark, Japan, Lettland, Litauen, Sverige, Serbien och Ungern.

Författarparet har fått många priser för sina illustrationer och böcker hemma i Finland.

Pressröster:
”Ett fantastiskt kul äventyr.”
www.bok-tipset.se om Sixten & Blixten på dagis

”Aino Havukainens och Sami Toivonens författarskap är årets överraskning!”
www.fridenpaden.blogg.se om Sixten & Blixten på dagis

”Läs och njut!”
www.dagensbok.blogg.com om Sixtens & Blixtens underliga uppfinningar

Relaterat

Sixtens & Blixtens skruvade sovbok

Om boken

Radarparet Sixten och Blixten är tillbaka med ännu en helknasig historia.

Sixtens & Blixtens skruvade sovbok är oumbärlig för alla som någon gång sover, alltså en bok för precis alla! När Saga kommer för att sova över hos bröderna förbereder de sig minutiöst. De gör instruktioner om hur man väljer bästa gosedjuret, de gör diagram för hur man ska göra om man inte kan sova och de funderar också ut hur godnattvisor funkar. Man får också reda på vad som egentligen händer när man sover ... Och som bonus får man världens tråkigaste godnattsaga.
I fjärde boken om Sixten och Blixten samsas mycket humor och galenskap med en och annan viktig lärdom.Sami Toivonen, Aino Havukainen

Sixtens & Blixtens skruvade sovbok