Zareen Jaffery

Media

Pressbilder

Zareen Jaffery är bästa kompis med Emily Gould och medförfattare till boken Häxskolan.

Emily Gould och Zareen Jaffery har varit vänner sedan 2004 då de båda jobbade som redaktörer på ett förlag i New York. En dag när de var uttråkade började de mejla varandra om sina favoritungdomsböcker och filmer. De spånade fram idén till en bok som skulle bli en kombination av deras bästa tonårsböcker och filmer och bestämde sig för att skriva Häxskolan tillsammans, där favoritämnena - magiska krafter och skvaller - ingick. Boken skrevs mestadels i Central Park och på caféer över hela New York.

Relaterat

Häxskolan

Om boken

Sophie förstår inte meningen med att lämna Los Angeles, och hon delar absolut inte sina alternativa hippieföräldrars förtjusning över att flytta tvärs över hela kontinenten. Vad ska de i den gamla fasterns hemstad Mythic, Massachusetts, att göra?
När Sophie får börja hänga med skolans hippa, modemedvetna tjejer känns allt plötsligt mycket lättare. De verkar gilla henne och utan att hon riktigt förstår hur det går till är hon snart deras ledare. Men snart börjar Sophie misstänka att det är något märkligt med hennes nya vänner. Och med henne själv. De är häxor, och deras uppdrag är att rädda staden från den ondska som härjar … Magiskruvat chick lit-godis!
"Systrar i jeans" och Buffy vampyrdödaren i en skön mix!

Emily Gould, Zareen Jaffery

Häxskolan