Lucy Christopher

Media

Pressbilder

Lucy Christopher föddes i Wales, men växte upp i Australien. Efter att ha provat på ett antal olika yrken (skådespelerska, servitris och naturguide med flera) flyttade hon tillbaka till Storbritannien, där hon tog en Master of Arts i ämnet Creative Writing på Bath Spa University. Hon fortsatte därefter att undervisa vid samma universitet.

2009 debuterade Lucy Christopher med den hyllade ungdomsromanen Fångad (Stolen). Numera skriver hon ungdomsböcker samtidigt som hon arbetar med sin doktorsavhandling.

Relaterat

Fångad

Om boken

Spänning som när det blixtrar, skräck som när det åskar. En häpnadsväckande, läskig och vacker bok."
John Marsden, författare

Du såg mig innan jag såg dig, på flygplatsen, den där augustidagen. Du hade något speciellt i blicken, som om du ville ha något av mig. Ingen hade någonsin sett på mig på det sättet förut, med en sådan intensitet. Det gjorde mig osäker. Fick mig ur balans. De där isblå ögonen som mötte mina, som om jag kunde värma dem. De kan vara ganska skrämmande, de där ögonen. Vet du det? Och ganska vackra också.

Du hajade till när jag tittade på dig och vände dig bort, som om du skämdes över att ha blivit påkommen med att stå och spana in en främmande tjej på flygplatsen. Men jag var inte främmande. Eller hur? Du spelade bra. Jag gick på det. Det är lustigt, men jag har alltid litat på blå ögon, alltid trott att de var ofarliga. Alla hjältar har blå ögon. Det är bara skurkar som har mörka.

Jag hade bråkat med mina föräldrar. Så när jag fick syn på dig ... Ja, jag antar att du var ett välkommet avbrott.

Fångad är en psykologisk thriller med både en ovanlig vinkling, det öppna brevet till kidnapparen, och ett ovanligt ämne: Stockholmssyndromet. Det går inte att värja sig från denna starka berättelse. Den suger tag i dig, och plötsligt är du fångad!

Lucy Christopher

Fångad