Sheila Turnage

Media

Pressbilder

Sheila Turnage bor på en gård i North Carolina med man, en blind hund och en arg katt. Hon är född och uppvuxen på en tobaksfarm i amerikanska södern, omgiven av poesin och humorn som kännetecknar trakterna. Sheila Turnage har tidigare skrivit faktaböcker, artiklar, dikter, mycket om söderstaterna och North Carolina. Tur gånger tre är hennes första roman och första barnbok.

Relaterat

Ett spöke på köpet

Om boken

Djupt nere i amerikanska Södern ligger den lilla hålan Tupelo Landing. Här bor Moses LouBeau, kallad Mo. Hon är 11 år och en naturbegåvning vad gäller i stort sett allt. Trots att Tupelo Landing bara består av två kvarter är stället bräddfyllt av färgstarka invånare - som Mos ständige följeslagare Dale, hans överjordiskt snygga bror Lavendel och Mos excentriska fosterföräldrar Översten och miss Lana, som driver kaféet som är det lilla samhällets hjärta.

Mo och Dale har en detektivbyrå - Desperadodetektiverna - och de har redan löst en mordgåta. Men det finns flera kniviga fall i staden. En dag råkar Miss Lana lägga ett bud på en auktion, och plötsligt är hon ägare till det gamla värdshuset Old Tupelo Inn. I det finstilta i kontraktet står att det finns ett spöke på värdshuset ... Mo och Dale får helt enkelt ta och öppna en paranormal avdelning på sin detektivbyrå.

Sheila Turnage

Ett spöke på köpet