Annica Wennström

Foto av:

Fredrik Sederholm

Annica Wennström, född 1966, bor i Solna med sambo och två söner. Hon har skrivit ett tjugotal böcker, båda för unga och vuxna. Senast utkom Bänkad (2015). För boken nominerades hon till Norrlands litteraturpris.

Relaterat

Offside

Om boken

Jag vet inte längre om fotboll är min dröm. Har inte vetat på ett bra tag. Jag älskar att spela, det är inte det. Det är bara så svårt att veta var jag tar slut och andra börjar.

Sebastian, som vi lärde känna i Bänkad, är tillbaka. Han är på väg till elitlägret i Halmstad. Lite ovilligt. Han tänker mycket på vad som ska hända om han inte passar in. Han hatar hoten och skriken runt planen. Och han vet inte om han gillar att spela fotboll. Alls. Men hans tränare Karsten peppar honom. Åk till Halmstad och spela fotboll, bry dig inte om de andra, säger han. Och det blir ändå ganska bra. Det finns visst vettigt folk även på landslagslägret.

Men viktigare än fotbollen: Han är kär i Anna, hon som också spelar fotboll, hon som ser vem han är. På riktigt. Kanske är hon det enda han bryr sig om. På riktigt.

Offside handlar om identitet, kärlek och gemenskap. Om att spela tillsammans, och om att gå sin egen väg.

Annica Wennström

Offside