Elena Ferrante

Foto av:

Illustration Agnes Florin

Den italienska författaren Elena Ferrante debuterade 1992 med Plågsam kärlek som tillsammans med Dagar av ensamhet och Skuggan av en dotter utgör en löst sammanhållen trilogi om kärlekens baksida. Men det var med Neapelkvartetten som Ferrante nådde internationell ryktbarhet. Ferrante har också skrivit barnboken Stranden på natten. 

Relaterat

Stranden om natten

Om boken

Dockan Celina blir kvarglömd på stranden. Tillsammans med en elak badvakt och hans läskiga vän den stora krattan tillbringar hon en natt i en hög med kvarglömda saker. I sällskap av en plasthäst, kapsyler, bläckpennor och en skalbagge får hon uppleva en ryslig natt. En mardröm som tar slut först i gryningen när hon räddas av en kattunge som återförenar henne med hennes flicka.

Elena Ferrante är en av världens mest populära författare. Hennes Neapel-svit är översatt till 41 språk och har sålt i miljontals exemplar över hela världen. Stranden på natten är hennes enda barnbok. Platsen, persongalleriet och stämningen känner vi igen från hennes vuxenböcker. Dockor är vanligt förekommande i romanerna, här vi får deras perspektiv på tillvaron och livet. Läs, rys och njut!

Elena Ferrante, Mara Cerri

Stranden om natten