Karin Holmström

Media

Pressbilder

Som liten visste Karin att det var illustratör hon ville bli, eftersom hon redan då var både kronisk tecknare och passionerad bokslukare. Hon är född 1977 och uppvuxen i Falköping, men bor numera i Stockholm och frilansar som illustratör och grafisk formgivare. I bagaget har hon flera år på konstskola och en magisterexamen från HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg.
Just nu arbetar hon mest med bilder för barn och unga, men formger även böcker och läromedel.

Karin om Karin:

Något som är väldigt roligt med att arbeta som illustratör är möjligheten att sätta sig in i nya ämnen. Hur fungerar det här? Hur gestaltar jag det i bild? Ena dagen befinner jag mig på NASAs hemsida och andra dagen sitter jag utanför hundgården och studerar hundar och deras ägare. Jag plöjer loppisar i jakt på inspiration, fotar, springer på bibliotek, gör ett mönster, studerar en fladdermus...

Det mesta intresserar mig, men jag har en förkärlek för ämnen som berör och jag lever mig lätt in i karaktärerna som jag illustrerar. Bäst är stunden när man sitter i soffan med en kopp kaffe och en helt ny text framför sig, det är lite som julafton.


 

Relaterat

Alma och Egon: Låna i smyg

Om boken

Idag ska klassen åka skridskor. Det är det bästa Alma vet men hon har inga! Hennes är alldeles för små. Då berättar Egon att det finns en massa kvarglömda saker hos vaktis, och kanske, kanske finns det ett par skridskor till Alma där.

Och visst finns det skridskor hos vaktis, men om Alma ska kunna ta dem måste hon ju säga att det är hennes ...

Carin Wirsén är mästare på att skildra barns vardag och olika dilemman som de ställs inför. I denna åttonde del i serien om Alma & Egon handlar det om "mitt eller ditt?". Wirséns lättlästa text blir tillsammans med Karin Holmströms underbart färgglada och detaljrika bilder, en både spännande och rolig historia som är lätt att känna igen sig i.

Boken ingår i Rabén & Sjögrens lättläst-serie med böcker för nybörjarläsarna. Lite text med läsvänlig typografi, omväxlande pratbubblor med versal text och färgstarka bilder skapar roliga böcker som verkligen lockar till läsning!

Carin Wirsén, Karin Holmström

Alma och Egon: Låna i smyg