Cilla Jackert medförfattare till årets radiojulkalender

Publicerad:

2016-09-15

Årets julkalender i radio heter "Lyckoborgen" och är skriven av författartrion Alex Haridi, Cilla Jackert och Daniel Karlsson.

Illustration till Lyckoborgen av: Stina Lövkvist
Illustration: Stina Lövkvist Källa: SR Kulturnytt i P4

Alex Haridi, tidigare känd som manusförfattare till tv- och filmproduktioner som "Blå ögon" och "Äkta människor", säger att han länge drömt att skriva en julkalender.

– Jag tror det är för att man själv minns julkalendrarna från när man var liten. Hur fantastiskt det var att få en historia varje dag i 24 dagar och allt det här uppblandat med den där känslan att snart är det jul, säger han.

Lyckoborgen handlar om den otåliga Sasha, 9 år, som öppnar en julklapp som egentligen inte är till henne. I paketet ligger en snöglob som suger in henne till den magiska Lyckoborgen, stället där all lycka i hela världen produceras.

Sasha tror att hon är en av "de utvalda" – de som ska producera all världens lycka. De utvalda får precis allt de någonsin önskat sig, för att ständigt vara så lyckliga som bara är möjligt. Men när Sasha inser att något har gått fel i rekryteringsprocessen och att det egentligen var hennes storasyster Kimmy som skulle ha öppnat julklappen med snögloben, börjar en kamp för att rädda Kimmy och sig själv från Lyckoborgens mörka krafter.

Sändningsdatum:
Lyckoborgen sänds i Barnradion i P4 med premiär 1 december 2016.