Sök

Rum 213 nominerad till ECFA award

2017-02-02

Sex europeiska barn- och ungdomsfilmer tävlar på BUFF om ECFA-priset (European Children's Film Association Award). Priset har instiftats av European Children's Film Association och delas ut på flera internationella barn- och ungdomsfilmfestivaler.

En av de nominerade är Rum 213, Emelie Lindbloms filmatisering av Ingelin Angerborns populära bok med samma namn. Vinnaren på BUFF Malmö går vidare för att tävla om priset för årets bästa barn- och ungdomsfilm som delas ut i samband med Berlin Filmfestival.
Dessutom är Wilma Lundgren, som spelar Elvira i filmen, en av tre unga skådespelare som blivit valda till BUFF Nordic Star 2017!


Om filmen:
Under sommarlovet i sexan åker Elvira på kollo. Men rummet där Elvira, Meja och Bea ska bo blir vattenskadat och de måste byta. Till rum 213. Det dröjer inte länge förrän oförklarliga och mystiska saker börjar hända: Saker försvinner, Elvira börjar bete sig märkligt om nätterna och osämjan mellan tjejerna växer allt mer. Stämningen blir kuslig, och vem är flickan i vit klänning som smyger omkring i korridorerna på kollot? Rum 213 är en spännande filmatisering av Ingelin Angerborns älskade ungdomsroman.
(Ålder 10+)
Biopremiär 24 februari.