Du ska inte tro det blir sommar… utan Astrid Lindgren!

Foto av :

Foto: Roine Karlsson

Publicerad:

2017-05-17

Få saker är så förknippade med svensk sommar som Astrid Lindgrens berättelser. Vi håller tummarna för att det blir en riktig Astrid Lindgren-sommar i år och för att hjälpa den på traven arrangerar vi traditionsenligt Astrid Lindgren-helgen på Skansen den 20-21 maj. Här erbjuds massor av lek och skoj med karaktärerna från Astrid Lindgrens älskade berättelser. Möt Pippi och Madicken, gå på gammeldags auktion med familjen Svensson från Katthult och lär dig tälja trägubbar som Emil i Lönneberga. Vi finns på plats och presenterar årets somrigaste boknyheter för barn i alla åldrar.

Sommarens stora nyhet är Astrid Lindgrens sommar. Den vackra presentboken innehåller åtta av Astrid Lindgrens mest klassiska sommarsagor – förutom att läsa texten och titta på bilderna så kan man med ett enkelt tryck få höra Astrid Lindgrens egna inläsningar. Oavsett väder blir man solvarm inombords när Astrid Lindgren läser högt.

För de yngre läsarna kommer boken Tjolahopp! – en härlig pekbok för de minsta, med kända bilder från filmen om Pippi Långstrump. Här får man träffa Pippi, Herr Nilsson, Lilla Gubben och alla andra kompisar.

Och, för att ingen ska behöva ha tråkigt, släpper vi Pippi Långstrump Sommarlovsboken. Här ryms allt från rolig läsning, kluriga strandpyssel, rebusar, labyrinter, färgläggning till mycket annat spännande som fyller ut sommarens dagar. En rolig aktivitetsbok i ett bra format för barn från 3 år och uppåt!

Boken om mig är en perfekt dopgåva och present till alla nyblivna föräldrar, illustrerad med bilder ur Astrid Lindgrens älskade sagovärld. Hur gick det till när jag föddes? Hur var mitt allra första bad? Vad var mitt första ord? Och hur firade jag min första midsommar? Det är så mycket som händer under barnets första år. Den här boken hjälper dig att komma ihåg de viktigaste och de roligaste ögonblicken.

- Det är fantastiskt att få inleda sommaren med så många Astrid Lindgren-nyheter, säger Ann Sköld, förlagschef på Rabén & Sjögren. Liksom alla svenskar, och många andra i världen, så står hon för själva sinnebilden av sommaren. Det är särskilt roligt i år när Rabén & Sjögren fyller 75 år. Astrid Lindgren har ju spelat en avgörande roll för förlaget, både som författare och barnboksförläggare. Jag hoppas att många, många Astrid Lindgren-fans i olika åldrar kommer till Skansen och firar med oss.

Våren 2017 passerade Astrid Lindgrens böcker 100-språksgränsen. Då utkom böckerna Känner du Pippi Långstrump och Pippi Långstrump i Humlegården på oriya, modersmål för 35 miljoner människor i den indiska delstaten Orissa. Den hundrade översättningen firas under Astrid Lindgren-helgen på Skansen den 20–21 maj.