Fira skolstarten på Hogwarts med tre nya J.K. Rowling-böcker

Publicerad:

2017-09-01

Idag är det den första september och som alla Harry Potter-fans vet betyder det att det är dags att återvända till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Hogwarts grundades för över tusen år sedan av fyra av den tidens skickligaste trollkarlar och häxor, nämligen Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin.

För att fira skolstarten släpper vi tre efterlängtade böcker från den här underbara världen, varav en är översatt till svenska för allra första gången. Alla är förstås skrivna av J.K. Rowling och samtliga har fått nya illustrationer, gjorda av Tomislav Tomic.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem
Skolboken från Hogwarts skola för häxkonster och trolldom har roat trollkarlsfamiljer genom generationer. Fantastiska vidunder och var man hittar dem är en omistlig introduktion till de magiska djuren i den magiska världen. Många av djuren känner Harry Potter-läsaren igen, och flera av dem överraskar till och med den mest entusiastiska magizoolog.

"Inget trollkarlshem är komplett utan ett exemplar av Fantastiska vidunder och var man hittar dem." Albus Dumbledore

Quidditch genom tiderna
En av de mest populära böckerna i Hogwarts skolbibliotek är Quidditch genom tiderna. Boken innehåller allt du någonsin har velat veta om den nobla sporten quidditch, dess historia, reglerna, vad som händer om man bryter mot reglerna, varifrån gyllene kvicken kommer ifrån, och mycket mer. Boken är full av fascinerande fakta. Ett måste för alla Harry Potter-fans!

Barden Beedles berättelser
För första gången i svensk översättning! Barden Beedles historier har varit favorit-godnattsagor i trollkarlsfamiljer under många årtionden. De klassiska sagorna roar och instruerar, de är fulla av magi och tricks, och de är lika spännande för unga trollkarlar i dag som på 1600-talet, då barden Beedle skrev de första sagorna på pergament.
Boken innehåller fem berättelser, och till varje historia finns en förklarande text av professor Albus Dumbledore.