Ingelin Angerborn – mästare på mysrys!

Publicerad:

2017-02-10

Ingelin Angerborn är mästare på att skriva mysrysare för slukaråldern. Hon har skrivit fler än 25 barn- och ungdomsböcker och vunnit barnens eget bokpris Bokjuryn tre gånger. Snart är det biopremiär för Rum 213, en av hennes mest älskade böcker som filmatiserats av Emelie Lindblom.

Ingelin Angerborn tycker själv inte att hon medvetet skriver rysare. Hon skriver om ämnen som livet, döden, tiden, kärlek och andra existentiella frågor och så kommer ryset med på köpet. Vi ställde ett par frågor till Ingelin.

Hur känns det nu när Rum 213 blir film?

Fantastiskt kul och spännande, så klart! Och ganska knasigt ... att det där som jag satt hemma på min kammare och hittade på för några år sedan nu plötsligt finns nästan på riktigt. Eller ja, åtminstone på bio. :)

Hur involverad har du varit i arbetet kring filmen?

Inte så mycket, faktiskt. Jag har följt filmarbetet med stor glädje och nyfikenhet, men inte känt något större behov av att lägga mig i. Jag fick redan tidigt stort förtroende för de som jobbat med filmen och kom fram till att det nog var bäst att de liksom fick göra sin film på sitt sätt. Jag visste ju att de skulle göra något bra!

Rum 213 är den första boken i en serie om tre fristående delar. Andra delen, Sal 305, kom förra året. Kan du avslöja något om tredje och sista delen?

Haha, nej, det är ju hemligt. Men okej då ... jag kan väl avslöja så mycket som att den ska heta Fyr 137 och att det är Elvira, Meja och Bea som ska ut på ett nytt sommaräventyr. Vill man veta vad, kan man läsa sista sidan i Sal 305 ...

-----------

Rum 213 har biopremiär den 24 februari!