Anna Bjelkholm

Foto av:

Peter Pousard

”Jag är en kreativ och rastlös dagdrömmare som alltid har varit fascinerad av bokstäver, språk och det skrivna ordet. Som barn läste jag mycket böcker och jag drömde mig ofta bort i egna berättelser och historier. Till familjens födelsedagar skrev jag dikter som present, gärna inramade och på vers, och jag älskade dan före dopparedan då jag satt helt uppslukad av julklappsrimmande. Det är något speciellt med rim, de har en rytm, en klang.

Att skriva en barnbok har länge varit min dröm. Sedan jag blev mamma har inspirationen kommit smygande för var dag, och helt plötsligt svämmade allt fullkomligt över och karaktären Juno föddes.

Mina döttrar är min stora inspirationskälla och min vardag tillsammans med dem och deras vänner ger mig så mycket glädje och skaparanda. Nya bokidéer poppar upp i huvudet för varje uttryck som kommer ur deras munnar, och anteckningsblocket ligger alltid på armlängds avstånd. Jag har många idéer om framtida böcker om Juno, där jag vill belysa små som stora händelser i ett barns liv, men alltid i syfte att stärka barnets självkänsla och ge det tilltro till sig själv och sin förmåga att klara av att stå på egna ben.”

Anna Bjelkholm, föddes 1981 i Mariestad, men har hela sitt vuxna liv bott i Göteborg. Idag bor hon i Lerum, strax utanför Göteborg, med sin sambo och deras två döttrar. Anna är utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgs Universitet, men har de senaste åren varit verksam inom inredningsbranschen. Idag arbetar hon som frilansande skribent och stylist för en mängd hem- och livstilsmagasin, bland annat Elle Decoration, Sköna hem, Plaza Interiör, Family Living och Hus & Hem.

Relaterat

Juno och Jillis flyttar

Om boken

Juno bor med sin familj och goseråttan Jillis i ett högt lägenhetshus. Från Junos fönster ser man långt och alla kompisarna bor nära. Men så en dag skall de plötsligt flytta, allt ska packas ner och följa med till nya huset. Kuddar, leksaker och sängen ska visst med, men inte badkaret. Vem skall bada i det nu, när Jillis inte kan. Kommer allt att bli annorlunda nu? Och vad händer med kompisarna på förskolan?

En berättelse om att flytta och hur det kan kännas för de yngre familjemedlemmarna.

Anna Bjelkholm, Mia Olofsson, Mia Olofsson

Juno och Jillis flyttar

Relaterade artiklar

Att flytta kan kännas jobbigt för små barn

Anna Bjelkholm och Mia Olofsson träffades på ett kvinnonätverk och gör nu bok om hur en flytt kan kännas för de yngsta. Ett viktigt tema som tidigare saknats i bilderböcker.