Raman Prinja

Media

Pressbilder

Raman Prinja är professor i astrofysik vid University College London, där han har specialiserat sig på massiva stjärnor, bildandet av nya stjärnor samt hur galaxer utvecklas. Han är en uppskattad forskare och har flera gånger tilldelats pris för bästa lärare av fakulteten. Raman brinner för att astronomi ska nå ut till en bredare publik och har skrivit flera framgångsrika böcker i ämnet, däribland Night Sky Watcher som
2015 nominerades till Royal Society Young People's Book Prize.

Relaterat

Planetarium

Om boken

Välkommen till museet som är öppet varje dag, året om! De fantastiska faktaböckerna Animalium, Botanicum och Dinosaurium har gjort succé världen över, och nu får vi följa med på en halsbrytande färd rakt ut i universum i Planetarium. Vandra genom salarna och upptäck en enastående samling rymdfenomen och himlakroppar - från de minsta, iskalla månarna till de största spiralgalaxerna som är så enorma att det övergår vårt förstånd. Lär dig allt om universums historia, kika in i Galileos teleskop, se en stjärna födas och balansera farligt nära ett svart hål.

Boken är uppdaterad med de senaste rönen inom rymdforskningen, och de utsökt vackra, detaljerade bilderna är skapade i samma tradition som gammaldags planschverk. Stig in och utforska universums mörka mysterier!

Raman Prinja, Chris Wormell

Planetarium