Ellen, Olle och Fia: Ljudböcker för de yngsta

Publicerad:

2019-04-04

Catarina Kruusvals charmiga berättelser om Ellen, Olle och Fia finns nu som ljudböcker. Inlästa av fenomenala Sissela Kyle.

Ellens alla hundar 

Ellen gillar hundar – stora och små, blyga eller busiga. Men det är svårt att hitta en hund som är precis lagom busig för Ellen. Som vill gå fint och inte slickar henne i ansiktet hela tiden. Finns det såna hundar? Och om hon får en hund, då ska den tycka alldeles särskilt om just henne!

Ellens äppelträd

Mitt i Ellens trädgård står det gamla äppelträdet. Det är bättre än stora stenen, som är Ellens Lilla berg, och bättre än sandlådan. Det tycker både Ellen och Olle, som tycker om att sitta och spana ut över tomten från sina särskilda sittgrenar. På sommaren är trädet som en grön grotta, på hösten förvandlas karten till röda äpplen. En dag är vintern där och med den blåsten ...

Fia och djuren

Fia och hennes vänner ska på utflykt. Fia har gjort saft och bullar. Solen skiner och efter en liten promenad hittar Fia en mysig plats under ett träd. Men Fia har så många vänner att hålla reda på. Plötsligt är Knatten borta … Fia hittar honom under Björnen! Stackars Knatten. Och vart tog Igge Pigge vägen?

Fia och djuren på dagis

Nästan varje dag går Fia iväg till dagis. Men vad är egentligen dagis, undrar Fias djur. 

– Vi vill inte vara ensamma hela dagen, säger Björnen. Vi vill också gå på dagis.
– Nej, säger Fia. Det är jag som ska vara på dagis och ni ska vara hemma. Så är det med den saken.
Men en dag får de faktiskt följa med.

Fia och djuren – alla ska vara med!

Fia har fått en cykel. På styret sitter en korg där Fia kan lägga saker. Igge Pigge igelkott kan ligga där. Och kaninen Finen kan ligga där. Och kråkan Håkan. Fia cyklar runt, runt, runt. Björnen kan också ligga i korgen. Och Taxen kan ligga där. Och lilla katten Knatten. Alla får ligga i Fias cykelkorg utom giraffen som är för stor. Men ibland har det sina fördelar ...

Fia och djuren går till sjöss

Fia och djuren har byggt en flotte, med mast och segel. "Skepp ohoj alla sjörövare!" ropar Fia och ger sig ut på farligt vatten. Att ligga förtöjd vid land är inget för henne. Trots storm, sjösjuka och stora vågor når de den hemliga ön. Och där väntar skatten med alla guldpengar.