Sveriges ledande barnboksförlag lanserar Stora Barnboksdagen!

Publicerad:

2019-04-05

För att fira Världsboksdagen 2019 bjuder Sveriges största barnboksförlag in till en eftermiddag för unga läsare med högläsning och chans att träffa några av landets populäraste författare.

Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur, B Wahlströms, Bokförlaget Opal och Lilla Piratförlaget tar den 28 april över Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, Stockholm, för en eftermiddag med högläsning ur aktuella böcker, signering, tipsrundor och andra roliga aktiveter. De medverkande författarna är Elias och Agnes Våhlund (Handbok för superhjältar), Josefine Sundström (Sagasagor), Annika Leone (Bara rumpor), Per Gustavsson (Familjen Knyckertz), Linda Skugge (Iskompisar) och Anna Ehn och Mia Sjöström (Sitt, Pyton!).

– Vi vill skapa fler arenor för att ge barn möjlighet att träffa och lyssna till sina favoritförfattare. Stora Barnboksdagen hoppas vi kan bli ett årligen återkommande event för detta – gärna med ännu fler förlag som deltar, säger Jenny Edh Jansen på Rabén & Sjögren.

Medverkande:

Elias och Agnes Våhlund har tagit barnboks-Sverige med storm och deras serie Handbok för superhjältar har på mindre än två år sålt över 350 000 exemplar. Den mobbade flickan Lisa som blir superhjälte engagerar både yngre såväl som äldre läsare och är en favorit bland lågstadielärare landet över.

Bokfakta:
Handbok för superhjältar 4: Vargen kommer
Författare: Elias Vålhlund, Agnes Våhlund
Illustratör: Agnes Våhlund
Läsålder 6 +


Josefine Sundström är författare, journalist och programledare. Sedan 2016 har hon skrivit fyra Sagasagor; vardagsäventyr som alla kan känna igen sig i, med femåriga Saga Louisa Larsson i huvudrollen. För Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass tilldelades hon priset för bästa barnbok av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen.

Bokfakta:
Sagasagor — Bananbus, finskor och en superjobbig hjälte
Författare: Josefin Sundström
Illustratör: Emma Göthner
Läsålder 3 +


Anna Ehn och Mia Öström har tidigare skrivit serien om Sally tillsammans och är nu aktuella med serien Valpvarning. I första boken, Sitt Pyton!, får vi möta Anette som önskar sig en pytonorm men får en hundvalp. Dessutom en som blir jättestor och visar sig både vara en kanotkatastrof och ett korvmonster.

Bokfakta:
Valpvarning – Sitt Pyton!
Författare: Mia Öström, Anna Ehn
Illustratör: Alex Howes
Läsålder 6 +


Annika Leone är journalist och kroppspositivist. Bara rumpor är hennes debutbok och handlar om Mira som ska åka till badhuset. På badhuset finns mycket att titta på. Alla nakna kroppar som är så lika men ändå så olika. Fast vad man får säga högt verkar vara väldigt känsligt! Bara rumpor är en rolig bok om en dag på badhuset men också en bok om våra kroppar, om nakenhet och att glädjas åt sin kropp.

Bokfakta:
Bara rumpor
Författare: Annika Leone
Illustratör: Bettina Johansson
Läsålder 3 +

Linda Skugge började skriva professionellt redan som artonåring och har sedan dess skrivit i de flesta av landets största tidningar och gett ut ett femtontal böcker, bland annat Saker under huden, Fittstim och God natt min katt

Bokfakta:
Iskompisar
Författare: Camilla Brinck
Läsålder 6 +


Per Gustavsson är illustratör och författare. Han har illustrerat en rad böcker, både egna och andras, och förekommer också ofta i tidskrifter. Serien om familjen Knyckertz har han skapat tillsammans med Anders Sparring. I böckerna möter vi drastisk humor och färgstarka bilder som skapar den perfekta bryggan mellan bilderbok och kapitelbok. Förbered er på många skratt!

Bokfakta:
Familjen Knyckertz och snutjakten
Författare: Anders Sparring
Illustratör: Per Gustavsson
Läsålder 6 +