Bröderna Lejonhjärta – Silveräggsvinnare

Publicerad:

2019-04-26

Nu har alla Guld- och silveräggsvinnare tillkännagivits. Ett av Silveräggen gick till Bröderna Lejonhjärta i kategorin Förpackningsdesign. Vi gratulerar Henrik Nygren Design!

Det var i maj 2018 som Rabén & Sjögren gav ut Astrid Lindgrens älskade saga i tre olika utföranden med illustrationer av Jesper Waldersten, samtliga producerade av Henrik Nygren Design.

Skorpans storebror Jonatan berättar för honom om Nangijala, landet dit man kommer när man dör. För skorpan är liten och rädd och snart ska han dö. 

Det var från Nangijala som alla sagor kom. Och kom man dit så fick man vara med om äventyr från morgon till kväll och om nätterna också. 

Om Guldägget:

Guldägget är Sveriges äldsta och största tävling i kreativitet. Guldäggstävlingen belönar bidrag som är producerade i Sverige och är uppdelad i 14 kategorier: Aktivering, Annonsering, Audio, Digitalt, Förpackningsdesign, Hantverk, Identitetsdesign, Innovation, Integrerat, Kortare Filmer, Längre Filmer, PR och Utomhus. 

Priserna – Guldäggen, Silveräggen och Diplomen – utses av en jury som består av 50 jurymedlemmar, inklusive en juryordförande.