Pyssel, spel och målarböcker för alla väder!

Publicerad:

2019-07-05

Spela memo med Tjorven och Båtsman, bygg golvpussel med Alfons Åberg, måla fordon och djur från Ingela P Arrhenius mönstervärld och lös skitroligt pyssel i Pernilla Stalfelts knasiga pysselbok!

Till sommaren hör att spela spel och pyssla! På egen hand eller tillsammans med andra. Nu finns flera roliga nyheter:

Saltkråkan Memo

Ett klassiskt memospel för hela familjen som går ut på att samla bildpar! Här tränas både minnet och bildsinnet. Bilderna är hämtade från Ett litet djur åt Pelle, en spännande och kul bilderbok full av skärgårdsstämning av Astrid Lindgren med Maria Nilsson Thores nyskapade illustrationer. Spelet innehåller 54 brickor med 27 olika motiv och passar från ca 3 år.

Saltkråkan Pysselväska 

En väska full av aktiviteter! Här finns: en pysselbok, en skrivbok, en loppa med roliga uppdrag, en spelplan och memobrickor som man enkelt klipper ut och spelar var man än befinner sig. Från ca 4 år.

Måla havet: Djur och mönster att färglägga

Vilka djur kan man hitta i och på havet? Vilka färger har en clownfisk? Hur ser en hammarhaj och en sjöhäst ut? Glada och härliga motiv och mönster på djuren i havet att färglägga, skapade i en varm och tuff retrostil av Ingela P Arrhenius.

Jag lär mig fordon

Här får du skriva, rita och klura samtidigt som du lär dig mer om olika fordon. Övningarna och pysslen är illustrerade av Ingela P Arrhenius. I mitten finns ett ark med fina klistermärken. Perfekt för alla vetgiriga från ca 5 år.

Kiss och Bajs: Pysselboken

En skitrolig pysselbok om kiss och bajs i alla dess former: gissa bajset, dass-labyrint, kiss-korsord och andra knasiga pyssel. Bygger på Pernilla Stalfelts klassiska Bajsboken och den nya boken Kissboken. I mitten finns ett ark med klistermärken.

Alfons Åberg: Stora Bokstavspussel 

Alfons är klurig och påhittig. Här har han samlat ihop hela alfabetet med saker och kompisar! Bygg ihop det stora golvpusslet samtidigt som du lär känna alfabetets bokstäver. 48 bitar, rekommenderas från ca 3 år Pusslets mått: 80x55 cm

Alfons upptäcker siffror

Lek och träna på siffror med Alfons Åberg. Leta efter nycklar tillsammans med Milla, klura sudoku med Pussel, öva på enkel matte och mycket mer. 

Alfons upptäcker bokstäver

Lek och träna på bokstäver med Alfons Åberg. Hitta orden som gömmer sig hemma hos farmor, leta efter bokstavsballonger på kalaset, öva på att stava och mycket mer.

Alfons upptäcker labyrinter

Lek med labyrinter med Alfons. Leta dig fram mellan slingriga vägar och kluriga labyrinter. Höj koncentrationsförmågan och hitta rätt väg tillsammans med Alfons Åberg. 

Alfons upptäcker klockan

Lek och träna på klockan med Alfons. Här får man på ett lekfullt sätt öva sig på klockan. Fyll i timvisarna och minutvisarna och se vad klockan blir.

Alfons upptäcker färger

Lek och träna på färger med Alfons. Vad händer om man blandar olika färger? Upptäck din kreativa sida tillsammans med Alfons Åberg.