Världspremiär för en ny, illustrerad, Harry Potter!

Foto av :

Illustration: Jim Kay

Publicerad:

2019-10-07

Julklappen till alla Potterheads är säkrad! Nu kommer Harry Potter och Den flammande bägaren i lyxig utgåva illustrerad av den prisbelönta konstnären Jim Kay. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse!

J.K. Rowlings böcker om Harry Potter är älskade klassiker över hela världen, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare.

2015 inleddes det stora projektet med att illustrera de sju böckerna i fyrfärg. Tisdagen den 8 oktober är det dags för bok nummer fyra i serien, Harry Potter och Den flammande bägaren, att ges ut i detta stora, generösa format med illustrationer av den brittiske konstnären Jim Kay. Boken släpps samtidigt i hela världen och finns från och med nu översatt till 21 språk – den svenska versionen är en reviderad version av Lena Fries-Gedins originalöversättning från 2001.

Jim Kay är känd för sin detaljerade stil, som märks väl i denna omfångsrika bok med 115 illustrationer. 

Illustration: Jim Kay

Kay har tidigare berättat att han först bygger modeller av det han ska avbilda innan det är dags att börja skissa. I arbetet med Harry Potter och den flammande bägaren har det därför blivit mycket närstudier av magiska varelser, som drakar. Omslaget föreställer Harry Potters möte med den ungerska taggsvansen, den farligaste draken av dem alla, som Harry tvingas möta under Turneringen i magisk trekamp.

Relaterat

Harry Potter och Den flammande bägaren

Om boken

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.
Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

J.K. Rowling, Jim Kay

Harry Potter och Den flammande bägaren