Nya ljudböcker hos Storytel – december 2019

Publicerad:

2019-12-04

Här är våra senaste ljudböcker för barn och unga. Bland dem hittar vi Sommarskuggan och Skoldeckarna, men också klassiker som Barbro Lindgrens 50-årsjubilerande Loranga, Masarin och Dartanjang.

Alla böcker finns ute nu hos Storytel och de andra ljudtjänsterna – om inget annat anges.

För 3-6 år:

Leni är ett sockerhjärta, Leni blir en bebis och Lenis Olle av Emma AdBåge. 

Med böckerna om Leni bevisar Emma AdBåge att hon är en mästare på att fånga och skildra det lilla barnets känslor och uttryck. Hon fångar på pricken småbarnstrots och "kan själv"-åldern. Nu finns alla tre Leni-böcker i fantastiska inläsningar av Reine Brynolfsson!

För 6-9 år:

50-årsjubileum för Barbro Lindgrens Loranga, Masarin och Dartanjang!

Möt Loranga och hans son Masarin som gör precis vad de har lust med. Och farfar Dartanjang som också han gör som han vill. Björn Kjellman läser de underbart galna och livsbejakande böckerna Loranga, Masarin och Dartanjang och Loranga, Loranga.

Skoldeckarna av Lena Lilleste
Skoldeckarna är Lena Lillestes spännande Lättläst-serie om Max och Penny som är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur för det händer en hel del skumma saker på deras skola.

Anastasios Soulis läser Diamant-tjuven (del 1), Brandlarmet (del 2), Den stulna plånboken (del 3) och Mat-mysteriet (del 4).

Gastar i Göteborg av Martin Olzcak och Anna Sandler

Gastar i Göteborg är första boken i en ny serie om Jack och hans värld: Legenden om Jack. Nu lämnar Jack och hans familj Stockholm och ger sig ut i landet, och allra först går färden till Göteborg. Anastasios Soulis läser.

Sommarskuggan och halloween-buset av Tina Mackic

Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov och har blivit en superstjärna. Sommarskuggan och halloween-buset är den första boken om barn-tv:s främste busare. Angelika Prick läser!

Ester Tagg och Tistelgorms hemlighet av Linn Åslund

Tredje och sista delen i den spännande trilogin om Ester Tagg. Kommer hon någonsin återförenas med sin mamma och pappa? Hedda Stiernstedt läser.

Lillis och äkta kompisarna och Lillis och riktiga laget av Micaela Favilla

Möt Lillis, en huvudperson att älska, i Micaela Favillas nya kapitelboksserie för nybörjarläsarna! Vardagsnära berättelser om att vara lillasyster, älska sport och inte gilla husdjur. Philomène Grandin läser.

Hjördis i skolan av och med Jujja Wieslander

Jujja Wieslanders älskade böcker om Hjördis har hämtat inspiration från hennes egen barndom. Vardagsäventyr, fantastiskt inläst av författaren!

För 9-12 år

Hjärta av sten av och med Ingelin Angerborn

Nelli flyttar med sin mamma till ett hotell. Närvaron i det gamla huset är mörk, stark och olycksbådande. Vem är det som söker kontakt? Och varför? En andlöst spännande fristående fortsättning på Hjärta av damm.

Mitt storslagna liv av och med Jenny Jägerfeld

I Augustnominerade Mitt storslagna liv berättar Jenny Jägerfeld med hisnande humor och bråddjupt allvar en historia som inte lämnar någon läsare oberörd. Om Sigge som vill reboota sig själv och bli en ny, populär människa. OCH åstadkomma det på 59 dagar!

Expedition rädda revet av Christina Wahldén

Flerfaldigt prisade Christina Wahldén är en mästare på att skriva om brännande ämnen. Hon har tidigare skrivit om våldtäkt, hederskultur och djurrättsaktivism. Hennes nya bok som belyser klimatförändringarna är inget undantag. Nina Zanjani läser.

Kolvinge av Maud Mangold och Kerstin Lundberg Hahn 

En kväll hittar Jorun och hennes pappa en halvt ihjälfrusen man i trädgården. De tar in honom och ringer efter ambulans men innan hjälpen hinner fram har mannen försvunnit. Kvar på pläden där han legat ligger en svart fjäder. Det blir början på ett farligt äventyr! Ella Schartner läser.

Hedens helgon av och med Lise Indahl

Hedens Helgon är en klubb vars främsta uppdrag är att göra goda gärningar och hjälpa folk som har det svårt. Men det är inte så lätt att göra gott alla gånger, inte när man åker fast för snatteri och allt plötsligt står på spel …

För 12-15 år

Det är så logiskt alla fattar utom du av och med Lisa Bjärbo

Med säker hand och stor humor tecknar Lisa Bjärbo en trovärdig ungdomsvärld, full av kärlek, bortglömda läxor och sömnlösa nätter. Det är så logiskt. Alla fattar utom du. är en härlig feel good-roman, med rapp dialog och stor igenkänningspotential.

Allt jag säger är sant av och med Lisa Bjärbo

Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta på ett kafé. Börjar bråka med sin bästa kompis. Flyttar ut från sina oförstående föräldrar, och in till sin mycket mer förstående mormor. Om hur hon träffar Isak - den grekiske guden som har så fina linjer vid munnen att Alicia inte kan sluta stirra på dem. Och om hur det känns när hela hennes värld trillar sönder av sorg.

Unga vuxna:

Beröringen av Gustav Tegby

I Tegbys hyllade debut möter vi sextonåriga Elin som har levt instängd med sin pappa i en etta hela sitt liv. Ett vanligt liv utanför lägenheten är en omöjlighet. För Elin är född med en otrolig förmåga. Eller snarare en förbannelse. Alla hon rör vid dör. Åtminstone om man får tro hennes pappa. Katja Lobas läser.