Lek med Alfons, Mamma Mu, Pippi och några till i jul

Publicerad:

2020-12-11

Vid sidan av alla fantastiska böcker har vi under året givit ut flera pussel, spel, pyssel- och målarböcker med många kända karaktärer. Perfekta klappar att lägga under granen och njuta av tillsammans under lediga dagar. ​Vill man kan man kombinera en bok med en pysselbok eller ett spel i samma paket! Här ger vi några förslag.

Läsålder 0-3 år

ALFONS ÅBERG

Alfons Åberg figurskuren pekbok 

Läs och lek med en figurskuren pekbok i storformat formad som Alfons Åberg! Barnets första möte med Alfons, Pappa Åberg, Viktor, Milla, Mållgan och alla de andra. 

Jag målar med Alfons Åberg

En formskuren målarbok med Alfons Åberg. Med roliga och klassiska motiv baserat på Gunilla Bergströms originalillustrationer. 

HALVAN

Här kommer Halvan figurskuren pekbok 

Kör runt med dina bästa fordon. Här är Halvan busschaufför, brandman, bärgare, ambulanssjukvårdare, renhållningsarbetare och polis.

LILLEFANTEN

Äntligen! Mitt första pussel

Säg hej till Lillefanten och alla kompisarna när de kommer i sina vagnar. Skapa ditt eget lilla sagotåg med hjälp av pusselbitarna.

Ett sagolikt första pussel för de minsta som kan kombineras med någon av de klassiska pekböckerna: Äntligen godnatt, Äntligen syskon eller Äntligen bajs. Eller varför inte Äntligen jul!

PIPPI LÅNGSTRUMP

Pippi Långstrump figurskuren pekbok 

Läs och lek med en figurskuren pekbok i storformat formad som Pippi Långstrump! Det här är det första mötet med Pippi, Tommy & Annika, Herr Nilsson, Lilla Gubben och alla de andra för de minsta.

Pippi kan allt: pekbok och kubpussel 

Fin presentbox med både bok och kubpussel! De roliga klossarna kan byggas ihop till sex olika pusselmotiv. Med bilder från de klassiska spelfilmerna med Inger Nilsson.

Jag målar med Pippi Långstrump 

En formskuren målarbok med Pippi och alla hennes vänner. Målarboken innehåller delvis helt nytt bildmaterial ur Ingrid Vang Nymans bildskatt.

Läsålder 3-6 år

ALFONS ÅBERG

Alfons Åberg charader

Kan du visa ordet "snickra" utan att använda ord? Eller likna ett lejon med bara kroppen? Enkelt och roligt spel för hela familjen!

Kombinera med den senaste boken om Alfons, Alfons Åberg undersöker och experimenterar. En klurig temabok som lockar fram kemisten i dig.

HALVAN

Halvans stora pysselbok

Det här kommer en extra tjock pysselsamling för alla Halvan-fans! Och såklart finns det även roliga klistermärken med några av alla de fordon som går att upptäcka i böckerna.

Pysselboken och den senaste boken om Halvan, Här kommer skogsmaskinerna, blir ett maffigt paket för Halvan-fansen. 

MAMMA MU OCH KRÅKAN

Titta, hitta, vinn med Mamma Mu och Kråkan

Ett roligt och lustfyllt familjespel för alla åldrar. Inspirerat från böckerna om Mamma Mu skrivna av Jujja Wieslander och rikligt illustrerat av Sven Nordqvist.

Mamma Mu och Kråkan Pusselbok

5 olika pussel med 12 bitar i varje pussel. Med små kloka citat att läsa till välkända motiv, i ett roligt format.

Mamma Mu och Kråkan – lek med ord 

Här får du lösa allt från ordflätor till rimlekar och bokstavspyssel tillsammans med vännerna Mamma Mu och Kråkan.

Kombinera någon av de ovanstående med årets nya bilderbok När Mamma Mu mötte Kråkan första gången som handlar om när Mamma Mu och Kråkan träffades för allra första gången. 

PIPPI LÅNGSTRUMP

Pippi Sjörövarspel

Fem spel för hela familjen! I Matador får du följa med på äventyr längs vägen mot mål, Sjörövarfia är ett klassiskt Fia-spel i Pippis värld, Domino med både bilder och siffror, Plockepinn och Sjörövarpippi där man ska undvika att sitta med sjörövar-kortet på hand när spelet är slut.

Pippi Långstrump Rim memo 

Strumpa och rumpa, paket och staket. Det här är ett roligt och lärorikt memospel som tränar både minnet, bildsinnet och ordförrådet.

Pippi Långstrump: Pyssla, måla och läs 

I den här roliga pysselboken hittar du allt från rolig läsning, kluriga pyssel, målarsidor till mycket annat spännande som räcker länge.

RÄVEN OCH TOMTEN

Julpyssel. Räven och tomten

Här får man sysselsättas med pyssel och en stor dos av Astrid Lindgrens magiska julkänsla hämtat från boken Räven och tomten, rikt illustrerad av Eva Eriksson. 

Varför inte ge bort pysselboken tillsammans med den stämningsfulla bilderboken Räven och tomten i pop-up-version! 

Läsålder: 6-9 år

HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR

Handbok för superhjältar Box

En maffig presentbox för blivande superhjältar. Innehåller: Pussel 150 bitar, plansch i A3, pysselbok med klistermärken.

En fin present som kan kombineras med någon av de fem böckerna som släppts hittills. Handbok för superhjältar del 5: Försvunna är första delen i ett nytt äventyr för Röda masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte. Del 6: Utan hopp släpps i januari 2021.

SOMMARSKUGGAN

Sommarskuggan. Skuggpyssel i skuggornas värld är en fullmatad aktivitetsbok där vi får ta del av Skuggornas historia. Hur började allt? Var kom Sommarskuggan ifrån och vad startade busandet? Dessutom roliga pyssel, hur du gör skuggslem, skriver hemliga meddelanden och mycket mer.

Kombinera med någon av de två böckerna som hittills finns utgivna om Sommarskuggan: Sommarskuggan och halloween-buset eller årets nyhet Sommarskuggan och kalas-buset!

VÅRT LILLA LANDSLAG

Vårt lilla landslag är en serie med fotbollsböcker för de yngre fotbollsfansen, framtagen i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vid sidan av tre böcker finns dessutom pysselboken Kul med fotboll och spelet Vem är vem? där det gäller att vara först med att identifiera en viss fotbollsspelare.