Boel Gerell

Foto av:

Jenny Lindhe

Boel Gerell är född 1966 och bor i Dalby utanför Lund tillsammans med sin familj. Hon har tidigare skrivit romaner och novellsamlingar för vuxna. I antologin Kärlek: 11 berättelser för mellanstadiet medverkar hon med novellen Chansen. Vid sidan av författarskapet arbetar hon som kulturjournalist och undervisar vid Lunds universitets författarskola. Nån som jag är hennes debut som barnboksförfattare.

Relaterat

Kanske ett mirakel

Om boken

Ibland kan man inte göra annat än att blunda och hoppas på ett mirakel. Så är det för Ida, för just nu är allt verkligen kaos.
Först är det mamma. Som aldrig har några pengar och är helt upptagen av sin konst och sin nye kille. Nu ska hon dessutom vikariera som bildlärare på Idas skola. Katastrof! Sen är det morfar. Som jobbar natt och dag för att få uppfinningen klar till den stora tävlingen. Men han stör ju grannarna! Så nu säger hyresvärden att han kanske måste flytta, men vart ska han ta vägen? Katastrof igen! Och sist är det Alicia, som inte varit i skolan på veckor. För hennes mamma har cancer. Det måste vara jättehemskt! Inte för att Ida bryr sig, för Alicia och hon har aldrig varit vänner. Eller? Tur att Ida har sin kompis Ufuk. Och hunden Börje! För allt är lättare när man är flera. Och just nu behöver Ida all hjälp hon kan få …Vänskap, humor och tvära kast i den andra boken om Ida och Ufuk. Kanske ett mirakel är den fristående fortsättningen på Nån som jag.Röster om förra boken:Mycket skickligt skildrar Gerell det utbredda fenomenet att barn numera känner till det mesta om sina föräldrars vuxenliv; Ida märker på en sekund när mamma förbereder sig för en dejt.// Idas egna, hemliga tankar ljuder klart och rent, och till dem behöver många barn få lyssna.Martina MonteliusSydsvenskanHun har en god fornemmelse for de udfordringer, der knytter sig til at være en pige på vej i puberteten, og hun har gjort Ida til en troværdig og sympatisk hovedperson i en genkendelig verden, børn kan relatere til.Jette Holmgaard Greibewww.litteratursiden.dk”Jeg får lyst til at stille spørgsmålet: om ABC forlag har en særlig skandinavisk guldåre, hvor de bare kan blive ved med at importere kvalitetsbøger i en uendelig køre??For den her roman er endnu et bevis herpå. “En som mig” af Boel Gerell er en herlig tween- og nyudsprungen teen-roman, som handler ønsket om at passe ind.Mette Sofie Kirkedalwww.bogoplevelsen.dk/

Boel Gerell

Kanske ett mirakel

Relaterade artiklar

Om längtan efter tillhörighet och modet att stå upp för sig själv

Ida vill bara smälta in. Istället går hon runt i mammas färgglada loppisfynd och folk ropar Loppan efter henne. Motvilligt lär hon känna Ufuk, som inte bryr sig alls om vad andra tycker. Kan man vara sån? Boel Gerells barnboksdebut Nån som jag handlar om hierarkier och att våga vara annorlunda.