Josephine Lawrence

Foto av:

Hugo Thambert

Josephine Lawrence är illustratör och grafiker. Hon har arbetat med spelgrafik på flera spelföretag och är nu Lead Artist på ELK Studios. Josephine har gjort illustrationer till bland annat Svenska hjältinnor, samt ett flertal omslag till barn- och  ungdomsböcker. Växter, djur och fåglar är stor inspiration i hennes skapande. 

Relaterat

Det farliga djupet

Om boken

Du är så liten att vem som helst kan äta upp dig. Vill du simma ner till de mörkaste bottnarna och jaga mask eller prövar du hellre lyckan i en glittrande undervattensstad? Och vad gör du när krabban kniper tag i din fena, när du blir attackerad av hajar eller när den oemotståndliga havsmusen glider förbi?

Det farliga djupet är ett interaktivt soloäventyr om det händelserika livet i havet. Du är ett litet torskyngel, vars mål är att hitta mat, undvika havets många faror och till slut bli vuxen och få egna yngel. Detta faktaäventyr har en början, men många slut. Hur långt ditt liv blir som fisk beror på dina val - och en smula på tur, precis som i verkligheten. Du stryker troligtvis med ett par gånger, och får börja om som fiskyngel på nytt, innan du når ditt slutmål: att bli torskförälder. Men det är lite det som är poängen, att prova sig fram genom olika äventyr. Samtidigt lär du dig om hav, djur och havets förändring.

Josephine Lawrence har illustrerat de underbara undervattensbilderna, varav en del miljöer sällan eller aldrig har skildrats förut. Dyk ner i ett hav fullt av liv och njut av det vackra och det vilda. Att klara sig helskinnad är svårt och kräver en del tur. Så är det i naturen.

Linus Hammar Perry, Josephine Lawrence

Det farliga djupet

Relaterade artiklar

Ett spännande undervattensäventyr där du bestämmer vägen

Känner du ibland att du önskar att du kunde få bestämma hur en bok ska fortsätta? Nu har du chansen. Det farliga djupet är ett interaktivt läsäventyr av marinbiologen Linus Hammar Perry och illustratören Josephine Lawrence. En berättelse med en början, men många slut!