Maximilian Svensson

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Maximilian ”Maxi” Svensson, född 2004, är konstnär och har beskrivits som en talang inom akvarelltekniken. När han var åtta år fick han en bok med Lars Lerins konst i present och blev helt fast. Sedan dess har han målat i timmar varje dag, mest i akvarell men även med oljefärger, och allra helst naturmotiv och landskap. Sin unga ålder till trots har han redan haft soloutställningar på bland annat Sandgrund Lars Lerin och på Ålands konstmuseum. Maxi bor med sina föräldrar utanför Stockholm där han just nu går konstprogrammet på gymnasiet. 

 

Relaterat

En hemlig sommarnatt

Om boken

Duon bakom succén Den magiska julkatten i nytt samarbete!

Det var dimma över ängen bakom mig. Något rörde sig där borta. Jag vågade inte gå närmare men det pirrade så i magen att jag inte kunde låta bli. Över ängen dansade de i ring, flera hundratals flickor. Det lät som fågelkvitter när de sjöng.

En sommarnatt när det är så ljust och myggbetten kliar så mycket att det är omöjligt att sova, bestämmer sig Ellen för att smita ut genom fönstret i sommarstugan, ut i den daggiga, förtrollande vackra juninatten. Snart träffar hon på en märklig flicka som visar sig vara en älva, och tillsammans ger de sig ut på ett hemligt äventyr i skogen. Men allt är inte fridfullt i den ljusa natten. Skogen är även hem åt de hotfulla, ylande vargarna, och det låter som att de närmar sig ...

Kritikerfavoriten Ester Roxberg har skrivit en underbar sommarsaga för hela familjen om en magisk sommarnatt där vad som helst kan hända. Bakom de sagolikt vackra akvarellerna står den uppmärksammade unga konstnären Maximilian Svensson (född 2004).

Ester Roxberg, Maximilian Svensson

En hemlig sommarnatt

Relaterade artiklar

Duon bakom Den magiska julkatten i nytt samarbete

Ester Roxberg har skrivit en sommarsaga om en magisk sommarnatt där vad som helst kan hända. Bakom de vackra akvarellerna står den uppmärksammade konstnären Maximilian Svensson.