Astrid Åhlén

Foto av:

Emelie Asplund

Astrid Åhlén är född 1991 och bor i en sommarstuga vid havet utanför Göteborg. Hon har studerat grafisk design vid Malmö universitet och arbetar idag som frilansande grafisk designer och illustratör samt är verksam som bildlärare. Hon har tidigare gjort illustrationer och bokomslag till barnböcker för bl.a. Saga Egmont. I sitt bildberättande inspireras hon av bland andra Shaun Tan, och hon hämtar även influenser från spelvärlden och Studio Ghibli. Astrid växte själv upp i ett litet samhälle vid havet och har tillbringat större delen av sin barndom vid vatten. Hon hyser en livslång fascination för övergivna hus. Den övergivna ön är hennes första egna barnbok.

Relaterat

Den övergivna ön

Om boken

När jag växte upp kunde jag se den övergivna ön rakt från mitt fönster.

Pappa bodde i huset på ön när han var liten, men han har nästan inga bilder från den tiden. De hade ett fotoalbum med massvis av bilder, men det kom inte med i flytten.

Efter att mamma dog tiggde och bad jag pappa att ta med mig till den övergivna ön. Men han sa alltid "när du blir äldre". Men jag vet att jag måste se huset. Och jag måste hitta det där fotoalbumet!

En flicka söker efter ett borttappat fotoalbum som har tillhört hennes pappa. På egen hand ror hon ut till ön mitt i havet för att utforska det övergivna huset. Finns albumet där i något av de ödsliga rummen? Och kommer det ge henne svar på gåtan om varför hon vet så lite om sin familj?

Ett starkt och känslosamt bildäventyr om att söka efter sin familjs historia, och om att hitta svaren närmare än man tror. En bok att dras in i, med en säregen stämning och ett unikt bildspråk som suger tag i läsaren.

Astrid Åhlén är född 1991 och bor i en sommarstuga vid havet utanför Göteborg. Den övergivna ön är hennes första egna barnbok.

Astrid Åhlén, Astrid Åhlén

Den övergivna ön

Relaterade artiklar

Ett öde hus, en mystisk ö och en försvunnen nyckel

Med sin första egna barnbok har Astrid Åhlén skapat ett starkt och känslosamt sommaräventyr om att söka efter sin familjs historia, och om att hitta svaren närmare än man tror.