Linn Grebäck

Foto av:

Kajsa Göransson

Linn Grebäck är utbildad illustratör, animatör och grafisk designer baserad i Stockholm. Hon har studerat visuell kommunikation på Beckmans designhögskola och digitala medier på Stockholms Universitet. Med Kitoko debuterar hon som bilderboksillustratör.

Relaterat

Kitoko

Om boken

Kitoko har en fantastisk förmåga - hon har en egen fantasivärld dit hon försvinner ibland. Där träffar hon sin vän Connal som har svar på svåra frågor och där kan Kitoko besöka viktiga minnen. Som till exempel när mamma reste iväg på sitt viktiga uppdrag och aldrig kom tillbaka eller när Kitoko och pappa fikade och läste bostadsannonser tillsammans.

En dag orkar pappa ingenting, inte ens gå upp ur sängen. Pappa brukar jämt säga: "hoppet finns", men trots att Kitoko letar överallt i lägenheten kan hon inte hitta det. Kanske Connal kan hjälpa henne att hitta hopp?

Kitoko är en bilderbok som berör. Med mycket värme skildras en tuff vardag där kärlekens och fantasins kraft är helt avgörande för att ta sig igenom svåra stunder.

Kayo Mpoyi, Linn Grebäck

Kitoko

Relaterade artiklar

Prisbelönta Kayo Mpoyi barnboksdebuterar

Pappa pratar alltid om hopp. Men vad ska man göra när han är ledsen och inte orkar? Kayo Mpoyi och illustratören Linn Grebäck barnboksdebuterar med Kitoko, en bok om en flicka med en magisk kraft och mycket fantasi.