Anette Bengtsson Vargas

Foto av:

Victoria Desirée

Anette bor i en liten stad i södra Skåne och jobbar som frilansande illustratör och serieskapare. Under två år studerade hon serieskapande på Serieskolan i Malmö. Hon har deltagit i, och varit redaktör för, flera serieantologier, gjort sina egna fanzin och målarböcker samt illustrerat kapitelböcker och läromedel.

Hon älskar att teckna karaktärer med mycket känslor, stora eller små, och skapa små världar och relationer för dem att uppleva. Hon tycker om att tuscha svartvita illustrationer traditionellt med bläck och pensel, men tecknar numera även mycket digitalt. Tillsammans med författaren Anna Jansson har hon skapat bokserien Tvillingspanarna, för spänningsälskande barn i lågstadieåldern.

Relaterat

Silvermynten

Om boken

Kort efter att tvillingspanarna Tim och Tina har löst sitt första fall skakas Gotland om på nytt. Den här gången är det deras kompis Hedvig som försvinner från ett sommarkollo, och kvar på platsen finns bara hennes jacka med ett mystiskt silvermynt i. Tim och Tina bestämmer sig för att hjälpa polisen att hitta henne! De är övertygade om att myntet har något med saken att göra, frågan är bara vad … Jakten på svaret leder tvillingarna till öns museum och ut i skogen, dit någon från kollot verkar göra nattliga utflykter.

Efter att sedan millennieskiftet gett både vuxna och barn gåshud med spänningsserierna Maria Wern, Kristoffer Bark och inte minst Emil Wern, behöver knappast deckardrottningen Anna Jansson någon närmare presentation. Nu är hon tillbaka med en ny serie för lågstadiebarnen, Tvillingspanarna. I den får vi följa Tim och Tina som tar sig an kluriga fall på idylliska Gotland. En spännande och rolig pusseldeckarserie med färgstarka karaktärer, kreativa spaningsmetoder och en gnutta magi − allt på pricken fångat av illustratören och serieskaparen Anette Bengtsson Vargas.

Anna Jansson, Anette Bengtsson Vargas

Silvermynten